Foodlicious besøger: Un Mercato

Jeg har længe leget med idéen om, at lave nogle mindre anmeldelser af spisesteder her på bloggen, med fokus på få og overskuelige parametre. Jeg synes nemlig selv, at det kan være noget så uoverskueligt, at skulle læse en flere siders lang anmeldelse, af et spisested, blot for til sidst at finde frem til om det egentligt er et godt eller mindre godt sted. Derfor kommer der her en mere forsimplet udgave med min mening omkring spisesteder, primært fra København og omegns området.

Un Mercato
Iblandt de mange perler af spisesteder, der ligger i Torvehallerne, nær Nørreport station i København, ligger spisestedet, Un Mercato.

Det ligger overfor indgangen til den første hal du ser, hvis du kommer i retning fra stationen. Det er altså nemt at finde.

Un Mercato er fordelt på 2 etager. I stueetagen, er der mulighed for at sidde udendørs, på nogle hyggelige bænksæt med terassevarmere og varme tæpper, imens du får følelsen, af at være en del af livet omkring Torvehallerne. Det er også her at du foretager din bestilling, hvorefter maden vil blive serveret, der hvor du vælger at sætte dig.

Vælger du derimod at sætte dig ovenpå, kan du uanset hvor du vælger at sætte dig, sidde og kigge ned på Torvehallerne og livet nede på gaden. Du vil opdage, at der er en super hyggelig stemning, ofte med levende lys. Et stort træbord, der står på tværs af lokalet, domminerer rummet, med omkringstående borde og er med til at sætte præget på den rustikke indretning.

Der er altid pænt og rent og personalet er meget venlige og imødekommende.

Un Mercato2

Maden på Un Mercato
Jeg har nu flere gange kommet igen her på stedet, nemlig fordi de laver en suveræn frokostmenu. Den består af en sandwich i italiensk stil, med frisk rosmarin deri, smurt med en lækker tomatratatouille, frisk plukket kylling, toppet med en let mayo. Dertil kan du få nogle lækre rosmarinfritter og vælge én mayo-dyppelse rørt med trøffel, basilikum eller sennep. Alt hjemmelavet naturligvis. Dertil kan du nyde en Sparkling water, eller en Peligrino vand. Alt dette for en pris af 114 kroner, eller sandwichen alene, for 65 kr.

Frokosten kan købes i tidsrummet 11.30-16.30 – og i frokostmenuen, indgår der meget andet, end blot ovenstående, herunder: risottokugler med forskellige smage, salater, antipasti og diverse pasta retter.

Ud over ovennævnte frokostret, kan du nyde godt af diverse varme retter, som både kan købes både til frokost og aften, som take-away og som selskabsmenuer. Desværre har jeg endnu ikke prøvet andre retter end fra frokostkortet, men det er helt klart min intention!

Priser
Priserne på Un Mercato varierer meget – lige fra 95 til 225 kroner, på deres aftenmenu. Jeg vil som udgangpunkt ikke sige, at det er et dyrt spisested, da det faktisk ligger sig meget op af priserne på de øvrige Københavnske spisesteder og taget kvaliteten af deres mad i betragtning, vil jeg faktisk sige, at det er meget rimeligt. Jeg vil i hvertfald med glæde, betale de priser for det, når det er så lækkert et måltid.

Samlet bedømmelse
Hvis jeg skulle give spisestedet min bedømmelse, fordelt på stjerner, ville jeg afgjort give dem 4 ud af 5 stjerner.

Grunden til at det ikke er lavere, er simpelthen baseret på baggrund af ovenstående parametre, at maden er hjemmelavet i en god kvalitet, portionsstørrelserne er helt passende og så smager det helt fantastisk. Sundhedsværdien i det, kan det diskuteres, det er i hvertfald sundt for sjælen, at forkæle sig selv med et lækkert måltid en gang i mellem. 😉

Hvis Un Mercato skulle have haft 5 ud af 5 stjerner, ville det kræve, at man som kunde, ikke selv skulle bestille maden, men at personalet tog imod kundernes ordrer ved bordet. Så det er bestemt et anbefalelsesværdigt spisested, hvor konceptet holder hele vejen igennem – og det vægter højt hos mig.

Indlægget er ikke sponsoreret og er derfor udelukkende baseret på min egen mening.

Share

Speak Your Mind

*