Lakselasagne med spinat & hytteost

Denne opskrift, er en fantastisk måde at få fisk ind i forskellige måltider, på en anderledes og sund måde – hvor det ikke mindst, smager super godt! 😉 Spinat og laks passer bare virkelig godt sammen – og i sådan et måltid, får du både en god portion grøntsager, samt det fisk der er så vigtigt at få nok af, for at få dækket vores behov for essentielle vitaminer og mineraler. Server fx en råkost eller en salat ved siden af..

Opskriften er til 4 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
1 spk. olivenolie
700 g spinat
4 fed hvidløg
1 tsk. salt uden top
½ tsk. frisk kværnet peber

250 g. hytteost
4 laksefilet – cirka 400 gram

Bechamelsauce
60 g. smør
1 dl. hvedemel
4-5 dl. mælk
1 tsk. salt
½ tsk. frisk kværnet peber
En anelse muskatnød
Evt. lidt grøntsagsbouillon

Desuden
Lasagneplader
cirka 100 gram revet mozarellaost

Fremgangsmåde
Start med at lave bechamelsovsen, så den kan stå og samle sig, imens resten klargøres.

Smelt smørret i en mellemstor gryde. Deri røres hvedemelet, der røres til en ‘smørbolle’ som det så fint hedder – som lige får lov til at tage en anelse farve.

Hæld mælken i under omrøring, til der ikke er klumper i. Smag til med salt, peber, muskatnød og evt. en anelse grøntsagsbouillon.

Rør i det undervejs, imens det står over svag varme, til det samler sig og bliver til en tyk sovs.

Imens klargøres resten;
Spinaten skylles og dryppes fri for vand. Varm en pande op med lidt olivenolie. Derpå steges spinaten, sammen med lidt finthakket hvidløg, salt og peber.

Når spinaten er ‘faldet sammen’ og vandet er kogt væk, tages det af varmen. Smag saucen til, om den mangler salt, peber eller mere muskatnød.

Skær laksen i små tern og skær evt. skind fra, inden du samler lasagnen. Den er god nok, at fisken ikke skal tilberedes før i lasagnen. Det er synd, hvis den bliver overtilberedt.

Find et mellemstort ovnfast fad frem. 
1. Start med at lægge et lag lasagneplader i bunden. Ovenpå lægges et lag spinat samt halvdelen af den rå laks skåret i små tern. Herpå hældes cirka halvdelen af hytteosten.
2. Læg lasagneplader ovenpå fyldet.
3. Tilsæt halvdelen af bechamelsaucen, og fordel det, så det dækker pladerne godt.
4. Lav endnu et lag med spinat, laks og hytteost og så lasagneplader igen.
5. Til sidst laver du et lag med bechamelsauce. Lad evt. lasagnen stå og samle sig, inden den skal bages. Ellers sætter du den bare i en forvarmet ovn ved 200 graders varme i 10-15 minutter.
6. Her toppes lasagnen med ost og bages i yderligere 10-15 minutter, til osten er gylden og lasagnen er gennembagt.

Lad lasagnen stå og trække og samle sig lidt, inden du serverer den. 

Tip!
Lasagnen er allerbedst, hvis du har tid og overskud til at samle den dagen før, at den skal serveres. Du behøver ikke at bage den, før dagen hvor den skal spises.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*