Gammeldags fastelavnsboller med marcipanfyld & vaniljecreme

Fastelavnsboller ER bare lækkert! Gammeldags fastelavnsboller, lavet på en smør-gærdej med fyld er endnu bedre 😉 Det er ikke alle, der er lige store fans af de populære fastelavnsboller med flødeskumsfyld, så her er endnu et bud på en gammeldags én af slagsen, som smager vanvittigt godt, med den lækre vaniljecreme og den søde marcipanremonce 😉 ..

Opskriften er til 12-16 stk.

Klik for større version.

Ingredienser
50 g. gær
1½ dl. minimælk
ca. 500 g. hvedemel
2½ spk. sukker
3 tsk. stødt kardemomme
2 æg (heraf 1 til pensling)
300 g. koldt smør
1 knp. salt

Marcipanfyld
100 g. marcipan
100 g. blødt smør
100 g. sukker

Creme
5 dl. 9% fløde
Kornene fra 1 vaniljestang
50 g. rørsukker
4 æggeblommer
4 spk. maizenamel

Fremgangsmåde
Opløs gæren i den kolde mælk.

Smørret skæres i mindre stykker, som blandes med gærblandingen og de øvrige ingredienser, under omrøring.

Vær omhyggelig med at tilsætte alt melet, så dejen ikke bliver for tør. Er der noget tilbage, kan du bruge det til at drysse ud over bordet, når dejen skal rulles ud.

Stop med at tilsætte mere mel, når dejen er let klæbrig men slipper skålen.

Lad dejen hvile et koldt sted i cirka 15-20 minutter. Imens laver du vaniljecremen og rører remoncen.

Vaniljecremen;
2/3 del af fløden op i en gryde, sammen med kornene fra vaniljestangen. Selve vaniljestangen, kan du gemme til at lave vaniljesukker af. Den resterende fløde piskes sammen med æggeblommer, maizena og rørsukker. Pisk det godt sammen, til der ikke er klumper.

Når fløden er varm, hældes maizenablandingen deri, under omrøring, til det får en tyk og creme agtig konsistens. Den skal være ret tyk, før at den er færdig.

Stil den til afkøling, imens at dejen trækker og remoncen laves. Rør remoncen (marcipanmassen) til en ensartet masse, uden synlige smørklumper, af ovenstående ingredienser.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en kvadrat på 30×40 cm.

Skær kvadraten ud i 12-16 lige store stykker og fordel lige dele marcipanmasse, midt på alle kvadraterne.

Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen om fyldet, form dejen, som var det til helt almindelige boller, eller i små firkantede pakker.

Vær opmærksom på, at de er lukket tæt, således at fyldet ikke render ud under bagningen.

Læg fastelavnsbollerne med lukningen nedad, på en bagepapirsbeklædt bradepande. Lad dem hæve i ca. én time, til de har hævet og pensl derefter bollerne med sammenpisket æg. Forvarm ovnen imens bollerne hæver.

Bag bollerne midt i ovnen ved 220 grader, ved almindelig varme, i cirka 10-12 min, eller til de er blevet gyldne.

Lad dem køle af i 10-15 min. på den varme bradepande og derefter på en bagerist.

Når bollerne er blevet kolde, røres en glasur sammen (flormelis, kakaopulver og kogende vand) og fordeles på alle bollerne. Glasuren skal være sej og skal kunne fordeles på bollerne, helst uden at den ‘løber’.

Pynt dem afslutningsvis af og server med en god kop kaffe eller te til.

Tip!
Du kan pynte bollerne med hakkede nødder (pistacie, hasselnødder, mandler mm.), frysetørrede bær, forskelligt kagepynt og meget mere.

Bollerne er bedst at spise, når de er nybagte – men kan sagtens også spises dagen efter.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*