Søde ‘rugbrødsboller’ med honning & tørret frugt

Disse rugbrødsboller er helt uden den helt almindelige hvedemel – men derimod med anvendelse af frø og kerner, der er rige på gode og sunde fedtsyrer. 😀 Ved ikke at anvende hvedemel, skulle man tro at disse ‘boller’ blev tørre, men de er super lækre, let svampede og saftige. Ved at anvende honning og tørrede frugter, der er naturligt søde, kan du helt udelade at tilsætte helt almindeligt sukker.. 

Opskriften er til 12-15 stk.

Rugbrødsboller med tørret frugt

Klik for større version.

Ingredienser
2 dl. knækkede rugkerner
(sættes i blød dagen før)
3 dl. havregryn
2 dl. rugmel
1 dl. solsikkekerner
1 dl. hørfrø
1 dl. blandede tørrede frugter
½ dl. honning
1 tsk. salt
2 tsk. natron
3 dl. kærnemælk

Fremgangsmåde
Dagen før du skal bage disse ‘boller’, skal du sætte 2 dl. knækkede rugkerner i blød i vand.

På dagen afvejes alle ingredienserne og ovnen forvarmes til 200 graders almindelig varme.

De tørrede frugter jeg anvendte var; abrikoser, tranebær samt rosiner. Du kan også anvende andre typer af tørrede frugter, hvis det er det du har lyst til.

Hak de tørrede frugter fint. Hæld vandet fra de knækkede rugkerner, skyl dem grundigt.

Når kernerne er dryppet godt af blandes alle ingredienserne, til du har en ensartet masse.

Du skal ikke anvende helt almindelige muffinsforme af papir – anvend hellere nogle af silikone, nogle der har et plastiklignende overflade, eller noget helt andet – ellers giver brødet ikke slip, når det er bagt.

Du kan også bage det som et helt brød.

Midt i ovnen bages de små brød i 20 minutter eller 1 lille times tid, ved et helt brød.

De sidste 5 minutter af bagetiden, skruede jeg ned på omkring 100 grader, for at undgå at de fik en for ‘brændt’ overflade.

Lad dem køle helt af på en bagerist og tag dem først ud af ovnen, når de er helt kølet af, eller når du skal spise dem.

Tip!
Opbevar dem i en pose, der er ilttæt.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*