Vaniljeparfait: Flødeis lavet uden ismaskine

Opskriften på hjemmelavet flødeis – eller parfait, som det jo hedder, når det er uden ismaskine – er helt fantastisk. Derudover, er det super nem at lave, og det gode ved det, er at den er nem at variere smagsmæssigt, fra gang til gang. Det handler om bare at slippe fantasien løs 😉 ..

Vaniljeflødeis

Klik for større version.

Opskriften er til ca 3-4 prs.

Ingredienser
4 pasteuriserede helæg
3½ dl. sukker
1 vaniljestang (kornene derfra)
3½ dl. piskefløde

Fremgangsmåde
Start med at flække vaniljestangen, skrab kornene ud og mos det sammen med 1 tsk. af den samlede mængde sukker.

Pisk helæggene med vanilje og sukker til en ensartet tyk og cremet masse.

I en anden skål piskes fløden let og vendes forsigtigt i æggemassen.

Det tager omkring 5-7 timer før isen er klar til servering – men lad den gerne være i fryseren natten over, det bliver den kun bedre af.

Server isen med frisk frugt/bær, og eller revet god mørk chokolade.

Tip!
Smagen i isen, kan varieres fx ved at tilsætte lidt revet marcipan, økologisk appelsinsaft eller appelsinskal, grofthakkede nødder, hakket chokolade og/eller noget helt andet.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*