Luftigt grovbrød med kærnemælk & honning

Dette grovbrød har en sødlig smag, fordi der i dejen tilsættes honning og kærnemælk, som gør at brødet både er velegnet til mange forskellige varme retter, såvel som i madpakken – fx formet som små sandwichbrød 😀 .. 

Opskriften giver 2 grovrød i baguette-størrelse

Klik for større version.

Ingredienser
25 g gær
1½ dl. vand (lunkent)
1½ dl. kærnemælk
1½ spsk. honning
1 spsk. olie
½ tsk salt
200 g rugmel/grahamsmel
250 g hvedemel
(evt. havregryn el. diverse
frø til drys ovenpå brødet).

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt kærnemælk, olie, salt, honning og rugmel/grahamsmel. Rør dejen lidt mere.

Kom hvedemel i, først halvdelen og derefter resten lidt efter lidt. Vær meget opmærksom på dejens konsistens, før det hele tilsættes. Det kan meget vel være at du slet ikke får brug for alt melet.
Æltes til en glat dej. Lad dejen hæve et lunt og tildækket i en times tid. Gerne længere.

Dejen rulles ud som to flutes/brød – som også kan formes til små boller eller flutes. Alt efter hvad det skal serveres til, kan det nemt tilpasses.

Lad brødet hæve på en tildækket bradepande i 30 min. Pensl dem med vand og prik dem med en gaffel.

Bag dem ved 200 grader i ca. 15 min.

Tip!
Dette luftige grovbrød er særlig velegnet til mellemmåltider eller madpakken – de er også super gode at spise til en gang lækker chili con carne eller f.eks en cremet champignonssuppe. Det kan med fordel også formes til små flutes, og serveres til frokost med noget lækkert fyld, som også kan ses på det sidste billede.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*