Luftigt grovbrød med kærnemælk & honning

Her er et mega lækkert let og luftigt brød, som er velegnet at lave suppebrød, sandwichbrød, baguettes og meget mere af. Kærnemælken og honningen bidrager med luftigheden og sødmen til brødet, som også gør dejen velegnet til at lave forskellige typer brød af 😀 ..

Opskriften er til 2 baguettes

Klik for større version.

Ingredienser
25 g gær
1½ dl. vand (lunkent)
1½ dl. kærnemælk
1½ spsk. honning
1 spsk. olie
½ tsk salt
200 g fuldkornsmel
250 g hvedemel

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt kærnemælk, olie, salt, honning og den grove mel. Sørg for at det hele er rørt godt sammen.

Kom hvedemel i, først halvdelen og derefter resten lidt efter lidt. Vær meget opmærksom på dejens konsistens, før det hele tilsættes. Det kan meget vel være at du slet ikke får brug for alt melet.

Det hele æltes til en glat dej. Lad dejen hæve et lunt og tildækket i en times tid. Gerne længere.

Dejen rulles ud som to flutes/brød – som også kan formes til små boller eller ét stort brød. Alt efter hvad det skal serveres til, kan det nemt tilpasses.

Lad brødet hæve på en tildækket bradepande i 30 min. Pensl dem med vand eller kærnemælk og prik dem med en gaffel.

Bag dem ved 200 graders forvarmet ovn i 15-20 minutter, eller til brødet har fået en god gylden farve.

Tip!
Dette luftige grovbrød er særlig velegnet til mellemmåltider eller madpakken – de er også super gode at spise til en gang lækker chili con carne eller f.eks en cremet champignonssuppe. Det kan med fordel også formes til små flutes, og serveres til frokost med noget lækkert fyld.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*