Spanske saltede kartofler med rød mojo sauce

På spansk kaldes disse for ‘papas arrugadas’, som direkte oversat betyder rynkede kartofler. Dette kommer af, at kartoflerne koges i rigeligt saltet vand – hvorefter vandet hældes fra, og de får lov til at blive saltede (og let rynkede) i gryden. Kartoflerne er en traditionel ret på de kanariske øer – er simpel at lave og så smager de vanvittigt godt. De serveres med en rød spicy mojo sauce. Denne tilbehørsform egner sig super godt, at servere sammen med fiskeretter 🙂 ..

Opskriften er til 4 personer

Papas arrugadas med rød mojoIngredienser
1 kg. små kartofler
ca. 1½ liter vand
15 g. salt

Rød mojo sauce
3 røde peberfrugter
3/4 rød chili
5 fed hvidløg
1½ tsk. paprika
½ dl. olivenolie
½ dl. hvidvinseddike
Salt og peber

Fremgangsmåde
Dagen før du laver denne ret, tilberedes mojoen. Den har nemlig smagsmæssigt rigtigt godt af at stå og trække et døgns tid i køleskabet.

Peberfrugterne udhules for kerner og skæres i grove stykker. Det samme gør du med chilien.

Hvidløgene pilles og skæres ligeledes i grove stykker. Blend disse 3 ting sammen, til en tyk men ensartet masse.

Tilsæt nu de resterende ingredienser og smag det til, evt. med lidt ekstra salt og peber.

Hæld det på glas og opbevar det i køleskabet.

Dagen efter..
Kog kartoflerne møre i saltet vand. Når de er møre, hældes næsten alt vandet fra, på nær 1-1½ cm vand, der lades være i bunden.

Lad det koge væk og fordampe, således at kartoflerne får et tyndt hvidt saltlag på sig.

Server dem med den lækre let spicy mojosauce.

Tips
Disse kartofler serveres i Spanien ofte sammen med mojosaucen, som en del af en lækker tapas. Prøv det! 😉

Velbekomme.

Share

Comments

  1. per wesner says

    Til papas arrugadas bruges urafineret havsalt.
    Ellers får du IKKE den fine saltskorpe på kartoflerne.
    med almindelig groft salt er chancen for over saltning stor.

    • linelomholt says

      Mine blev ikke oversaltede, men jeg takker for at dele tippet. Det er altid godt, med gode råd herinde 🙂

Speak Your Mind

*