Svampet banankage med marcipan & birkes

En kage der er mild i smagen, i forhold til andre banankager og hvor marcipanen er med til at give kagen den gode bløde struktur og søde smag, der passer super godt sammen med de knasende birkes. Jeg toppede kagen med en god kakaoglasur og hvide chokoladeflager. Super lækkert! 😉 

banankage-med-birkes-og-marcipan2

Klik for større version.

Opskriften er til 6-8 personer

Ingredienser
1 vaniljestang
250 g. rørsukker
3 æg
3 store bananer
2 tsk. bagepulver
2-3 spk. blå birkes
250 g. hvedemel
125 g. rigtig smør
100 g. ren rå marcipan

Fremgangsmåde
Start med at skrabe kornene ud af vaniljestangen og mos indeholdet sammen med en smule af den samlede mængde rørsukker.

Forvarm ovnen til 175 graders almindelig varme.

Pisk nu rørsukkeret, vaniljemassen og æggene til en cremet, let og luftig æggesnaps – gerne med en håndmikser eller en køkkenmaskine.

Til æggemassen tilsættes bagepulveret sammen med de blå birkes.

Smørret smeltes i en lille gryde, marcipanen rives groft og bananerne moses med en gaffel eller blendes med en stavblender.

Tilsæt nu bananmassen til æggemassen og hæld hvedemelet i under omrøring. Tilsæt derefter det smeltede (og let afkølede) smør sammen med den revet marcipan.

Når du har en ensartet masse, hældes dejen i en bagepapirsbeklædt bageform.

Bag kagen midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til den ikke er fedtet/klæbrig af dej indeni – men derimod er luftig og svampet.

Det kan godt være at den stadig virker lidt blød indeni, men det er marcipanen der gør det og det vil forsvinde så snart at kagen køler af.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af på en bagerist – server afkølet.

Tip!
Du kan også tilsætte hakket mørk el. hvid chokolade til kagen – jeg ville dog anbefale at anvende hvid chokolade, da de blå birkes ellers let vil ‘forsvinde’ i kagen.

Du kan også anvende forskellige typer hakkede nødder.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*