Saftig Porchetta med hvidløg, urter & citron

Denne fantastiske smagfulde steg er langtidsstegt (ultra mør) og med lækre sprøde svær. Kombinationen af de sprøde svær, den milde friske citronsmag, hvidløg og friske urter er ganske enkelt uimodståenligt. Køb svineslaget ved din lokale slagter og bed ham eventuelt om at ridse det for dig – så er der næsten kun rulningen og ventetiden tilbage 😉 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
Svineslag á 1800-2000 g.
1 mellemstort bundt bredbladet persille
2 stilke finthakket rosmarin
Skallen af 1 øko citron
4 fed fintrevet eller hakket hvidløg
ca. 3 spk. olivenolie af god kvalitet
1-2 tsk. havsalt og frisk kværnet peber

Desuden
Madlavningssnor til at rulle stegen med

Fremgangsmåde
Start med at ridse sværene med en skarp kniv, hvis du ikke har fået slagteren til det.

Urterne skylles grundigt, nippes og hakkes fint. Rør urterne med olie, skallen af øko citronen, den revede hvidløg og godt med havsalt og frisk kværnet peber.

Urtemassen gnubbes og fordeles på kødsiden af slaget. Derefter rulles slaget meget stramt på den korte led og bindes ind med madlavningssnor. Sørg for at der ikke er svær “inde i” den rullede del. I såfald skæres de fra, så du ikke har en gang gummisvær, når den skal spises 😉

Sæt stegen på en rist (gerne med et fad eller bradepande under) midt i ovnen og langtidssteg den i 3,5-4 timer (gerne med en midtertemperatur på ca. 65 grader). Afslut gerne med lige at give stegen grill funktionen i ovnen, til du har gode sprøde svær.

Tag den ud af ovnen, lad den trække i 10 minutters tid og skær den i ½-1 cm. tykke skiver. Min steg var rosa og saftig indeni og blev serveret med en rustik salat og friskbagt brød til. Men du kan fx også servere klassisk julemiddags tilbehør til, hvis du er mere til dét.

Tip!
I stedet for det fyld som jeg har anvendt, kan du eksempelvis også anvende en god tyk pesto, andre former for urter, soltørrede tomater, pinjekerner og/eller en helt anden blanding.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*