Hjemmelavet kartoffelmos

Kartoffelmos er noget alle kender og kan lide. Det gode ved kartoffelmos er at du nemt kan erstatte nogle af kartoflerne med grove grøntsager, så det oveni købet også bliver lidt sundere og smager af mere. Kartoffelmos serveres typisk til gryderetter og traditionelle danske retter 😉 .. 

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
1300 g. kartofler
½ terning grøntsagsbouillon
30 g. smør

Evt. Friske krydderurter

Fremgangsmåde
Skyl kartoflerne, skræl dem grundigt, fjern urenheder og skær dem i mindre stykker.

Hæld dem i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt bouillon og kog dem i omkring 30 min. eller til de begynder at være møre og slipper kniven når du stikker i dem.

Når de har kogt i den angivet tid, lægges der et låg på gryden og de får lov til at hvile i ca. 10 minutter.

I en stor røreskål hældes kartoflerne i, men sigtes fra kogevandet. Smid ikke kogevandet ud.

Kartoflerne moses let med én af håndmikserens piske og smør tilsættes. Med håndmikseren røres der rundt i kartoflerne.

Tilsæt 1-1½ dl. af kogevandet til kartoflerne, alt efter hvor tyk og kompakt du ønsker mosen.

Smag mosen til med salt og peber, og drys evt. lidt frisk skyllet – og hakket krydderurter ud over det før servering.

Tip!
Anvend gerne store kartofler, såsom bagekartofler, eller lign.

Server kartoffelmos til en simreret eller gryderet som Gullasch, Osso buco, Coq au vin eller en anden god vinteragtig ret.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*