Vanilje panna cotta med hindbærcoulis

Panna Cotta. En italiensk fløde budding, hvis navn faktisk betyder ‘kogt fløde’. Betydningen giver god mening, da dessertens hovedingrediens er fløde – der let bliver kogt op. Denne variant dog med masser af vaniljeprikker og hindbær coulis på toppen. Fantastisk lækker dessert, både smagsmæssigt og udseendes mæssigt; den kan laves i mange forskellige former og med mange forskellige typer for tilbehør 🙂 ..

Opskriften er til 4 portioner

Panna cotta med hindbær coulis

Klik for større version.

Ingredienser
5 dl piskefløde
1½ spk. rørsukker
1 vaniljestang
2 husblas blade

Hindbærcoulis
250 g. frosne hindbær
3 spk. rørsukker
2 spk. citronsaft
2 husblas blade

Pynt
Friske bær

Fremgangsmåde
Start med at ligge husblassen i koldt vand og lade hindbærene tø op.

Skrab kornene ud fra vaniljestangen og mos det sammen med noget af sukkeret, til du har en tyk vaniljemasse.

Kog fløden let op, sammen med vanilje og sukker, under omrøring. Når det når til kogepunktet, tages det af varmen og det får lov til at stå i et par minutter, hvorefter husblassen vrides for vand og røres i den varme fløde.

Sigt fløden og fordel det ligeligt i 4 portionsglas, eller i en stor skål.

Lad det stå og trække i 5-10 minutter, til det sættes på køl.

Når Panna cottaen efter 2-3 timer, er begyndt at sætte sig og tykne i konsistensen, kan du begynde at tilberede hindbærcoulis’en.

Læg husblasen i koldt vand.

Hindbærene koges op med sukker og citronsaft. Lad det koge i 5 minutters tid.

Sigt hindbærene og pres hindbærmassen igennem en fin si, således at du kun får den rene hindbærsaft ud af det.

Den varme hindbærsaft røres op med husblassen, der er vredet fri for vand – sigt det og lad det stå og køle af i 10 minutters tid, hvorefter det fordeles ligeligt over desserterne.

Vær forsigtig, ikke at prikke hul på panna cottaen.

Sæt dem tilbage på køl og dæk dem over med lidt husholdningsfilm. Lad dem stå i yderligere 2-4 timer.

Server den, når den har sat sig og fået en fast konsistens. Pynt evt. med lidt friske bær.

Tip!
Se også opskriften på vanilje Panna Cotta med et strejf af lakrids – HER.

Kornene fra hindbærene (hindbærmassen) fra toppingen til denne dessert, kan med fordel røres op med lidt skyr eller græsk yoghurt og serveres som morgenmad, drysset med lidt mandler, friske bær og evt. lidt chiafrø.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*