Rustik råkost med pecannødder & hyldeblomst vinaigrette

Kombinationen af æbler, pecannødder og den sødlige hyldeblomstmarinade passer super godt til de grove grøntsager – der gør at råkosten passer godt, som tilbehør til mange forskellige retter. Portionen passer til 2 store eller 4 mindre. Kålen kan sagtens skiftes ud med andre kåltyper eller en anden form for salatblade – f.eks til en lidt mere sommerlig udgave af råkosten 😉 .. 

Klik for større version.

Opskriften er til 2-4 portioner

Ingredienser
1 stor groftrevet gulerod
300 g. mellemgroft hakket spidskål
1 rødt og sødt æble
70 g. tørrede abrikoser
1 mellemstort bt. persille
1 dl. hakkede pecannødder

Hyldeblomst vinaigrette
3 spk. olivenolie
1 spk. hvidvinseddike
3 spk. konc. hyldeblomstsaft*
Salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at skrælle guleroden og rive den groft. Spidskålen skylles og snittes mellem-groft. Persillen skylles og hakkes fint.

Æblet skæres i små tern, nødderne og abrikoser hakkes. Bland alt til salaten og lav en vinaigrette, som du rører tykt og smager til, til du synes at den har en perfekt balance mellem sødme og syrlighed.

Bland vinaigretten i salaten 1 times tid før servering.

Tip!
*I stedet for hyldeblomstsaft kan du også anvende friskpresset appelsinsaft, for at få noget naturligt sødme til retten.

I stedet for spidskål, kan du anvende hvidkål eller savoykål.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*