Kylling i karry med grøntsager

Kylling i karry er en ret hvor der nemt kan tilføjes en masse lækre grøntsager – uden at det virker for voldsomt. Server retten med ris eller grove kerner og med en masse forskellig topping, der gør at retten godt kan minde lidt om ristaffel..

Opskriften er til 4-5 personer

Ingredienser
50 g. smør
Kylling i karry½ mellemstort løg
2 spk. madras karry
3 spk. hvedemel
8 dl. minimælk*
1 lille ds. kokosmælk (165 g.)
600 g. kyllingebryst**
½ broccoli hoved
1½ gulerod
1 rød peberfrugt
1/4 squash

Tilsmagning
1 tsk. rød karrypasta
1½ boullionterning (kylling)
1 tsk. sød chilisauce
½ dl. madlavningsfløde
Salt, frisk kværnet peber

Topping
Cashewnødder, rosiner, kokosmel
evt. ananas i små stykker

Øvrigt
Ris – gerne fuldkorn

Fremgangsmåde
Start med at skylle alle grøntsagerne, skrælle gulerødderne, skær alle grøntsagerne i mundrette bidder og hakke løget.

På et andet skærebræt skæres kyllingen ud i mindre stykker (strimler eller tern).

Sæt risene over og gøre dem klar til kogning. Find en stor tykbundet gryde frem og varm den op – hvor du smelter smørret og steger de hakkede løg i.

Når løgene er glasklare drysses karryen hen over under omrøring.

Drys derefter hvedemelet ud over og rør igen rundt – under omrøring tilsættes mælken lidt efter lidt. Sørg for at der ikke er melklumper i saucen.

Derefter lader du saucen koge op så den langsomt får en tykkere konsistens. Tilsæt den udskåret kylling og rør jævnligt rundt i saucen.

Efter kyllingen har simret 3-4 min. tilsættes de grove grøntsager (gulerødder og broccoli) – der får lov til at simre i 2-3 min.

Smag saucen til med de angivet ingredienser og tilsæt derefter de fine grøntsager (squash, champignoner, peberfrugt).

Smag saucen til for sidste gang og server retten med ris og div. topping enten de angivet i opskriften eller efter eget valg.

Tips
*I stedet for udelukkende at lave retten på mælk kan du alternativt anvende halv mængde vand og halv mængde mager mælk.

**I stedet for kyllingebryst kan du også sagtens anvende kyllingeinderfilet.

Velbekomme.

Share

Comments

  1. Fantastisk opskrift – lækker smag samt perfekt konsistent – Hermed testet 🙂
    Stort tak herinde

    • linelomholt says:

      Hej Eva,
      Et forsinket tusind tak herfra. Dejligt at få lidt feedback på retterne; denne er også én af mine favoritter 🙂

      /Line.

Speak Your Mind

*