Den bedste kylling i karry med grøntsager & toppings – á la Ris Taffel

Kylling i karry er en ægte kassiker! Det smager dejligt, kan varieres med alverdens former for grøntsager som fyld – og så kan det toppes med en masse forskellige sprøde, friske og lækre toppings 😉 Det er bare lækkert og så kan du nemt lave en stor portion, så du har mad til flere dage 😀 win-win! 

Opskriften er til 4-5 personer

Klik for større version.

Ingredienser
50 g. smør
1 løg
2 spk. madras karry
3 spk. hvedemel
8 dl. minimælk*
1,5 dl. kokosmælk – eller
tilsvarende madlavningsfløde
600 g. kyllingebryst**
1 lille broccoli hoved
2 gulerødder

Eller tilsvarende mængde..
Ærter, rød peberfrugt, champignon,
squash, forårsløg, porrer mv.

Tilsmagning
1 tsk. rød karrypasta
1½ boullionterning (kylling)
1 tsk. sød chilisauce
Havsalt og frisk kværnet peber

Toppings
Cashewnødder, rosiner, kokosmel/flager
Frisk eller dåseananas, banan, ristede kerner,
div. nødder og meget meget andet..

Tilbehør
Kan serveres med kogte ris, kogte perlebyg/perlespelt
Kogt quinoa eller lign.

Fremgangsmåde
Start med at skylle alle grøntsagerne, skrælle gulerødderne, skær alle grøntsagerne i mundrette bidder og hakke løget.

På et andet skærebræt skæres kyllingen ud i mindre stykker (strimler eller tern).

Sæt risene over og gør dem klar til kogning. Find en stor tykbundet gryde frem og varm den op – hvor du smelter smørret og steger de hakkede løg i.

Når løgene er glasklare drysses karryen hen over under omrøring.

Drys derefter hvedemelet ud over og rør igen rundt – under omrøring tilsættes mælken lidt efter lidt. Sørg for at der ikke er melklumper i saucen.

Derefter lader du saucen koge op så den langsomt får en tykkere konsistens. Tilsæt den udskåret kylling og rør jævnligt rundt i saucen.

Efter kyllingen har simret 3-4 min. tilsættes de grove grøntsager (gulerødder og broccoli) – der får lov til at simre med i 2-3 min.

Smag saucen til med de angivet ingredienser og tilsæt derefter de fine grøntsager, hvis du har valgt at tilsætte nogle af dem (squash, champignoner, peberfrugt). Kog det op.

Smag saucen til for sidste gang og server retten med ris og div. topping enten de angivet i opskriften eller efter eget valg.

Tip!
*I stedet for udelukkende at lave retten på mælk kan du alternativt anvende halv mængde vand og halv mængde mager mælk. Det før den mere fedtfattig, men også tyndere i det i konsistensen.

**I stedet for kyllingebryst kan du også sagtens anvende kyllingeinderfilet – eller kalkun.

 

Velbekomme. ___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Fantastisk opskrift – lækker smag samt perfekt konsistent – Hermed testet 🙂
    Stort tak herinde

    • linelomholt says

      Hej Eva,
      Et forsinket tusind tak herfra. Dejligt at få lidt feedback på retterne; denne er også én af mine favoritter 🙂

      /Line.

Speak Your Mind

*