Hjemmelavet ‘Naanbrød’

Naan brød kendetegnes ved at de er luftige, bløde, og kan serveres til mange forskellige retter. 😀 Disse naanbrød er super lækre – og kan serveres til alt lige fra salater, supper, krydrede retter, og meget mere..

Opskriften giver 8-10 store Naan-brød.

Naanbrød med havsalt og nigellafrø

Klik for større version.

Ingredienser
10 g. gær
4 dl. lunken mælk
100 g. (rigtig) smør
1 æg
12-13 dl. hvedemel*
1 dl. sukker – el 1 stor spk. honning
1 tsk. groft salt
1 tsk stødt kardemomme

Desuden
‘Jomfru i det grønne’ (nigellafrø) til drys
Yoghurt til pensling

Fremgangsmåde
Start med at lune mælken sammen med smør. Når mælken efter opvarmning, er begyndt at køle af (og du ikke brænder dig, ved at stikke lillefingren i mælken) – røres gæren med mælkeblandingen i en røreskål.

Sørg for at gæren bliver godt opløst i mælken.

Tilsæt resten af ingredienserne men hold noget af melet tilbage, for at undgå at dejen bliver for tung og tør i det.

Ælt dejen grundigt – fx med en køkkenmaskine – det er meningen at dejen skal være let klæbrig, men uden at være klistret.

Stil dejen til hævning med et vådt klæde over eller noget husholdningsfilm der dækker det godt til. Lad den hæve natten over el. fra morgen til aften.

Du kan også lade dejen hæve i 1-2 timer, hvis det skal gå meget hurtigt. Det vigtigste er dog bare at dejen når at hæve til dobbelt størrelse.

Resultatet bliver dog helt klart bedst ved hævning i flere timer – fx fra morgen til aften.

Form dejen til 8-10 “boller”. Træk i dem så de er tyndest i midten – de bliver bedst hvis de er lange og dråbeformede.

Pensl brødene m/ yoghurt og drys med nigelafrø, saltflager, tørret oregano eller ristede kerner – det kan også sagtens være en kombination af disse.

Lad brødene efterhæve lidt.

Bag Naanbrødene på en varm bagesten i ovnen el. på bunden af en bradepande, i en 250 graders varm ovn.

Bag dem til de er svagt lysebrune – de må ikke få for meget da de vil blive tørre! De smager bedst når de er helt nybagte.

Tip!
Lad dem køle lidt af og nyd dem evt. med en lækker hjemmelavet Tzatziki til, fx som forret.

*Du kan med fordel anvende halv mængde almindeligt hvedemel og halv mængde groft mel – det giver nogle ligeså gode Naanbrød, som det giver hvis du udelukkende bager brødene med almindeligt hvedemel.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*