Rødbede er én af de der grøntsager, som mange nemt kan blive ‘skræmt’ af, fordi den har så meget smag – nogen mener sågar, at den smager af jord. Her er rødbederne skåret ultratyndt ud og lagt i ‘lage’ med en skøn mørk balsamicodressing i et par timer. Det giver lige et tvist af sødme og syrlighed – som bryder lidt den kraftige rødbedesmag – og passer super godt til den fede fetaost, de søde bær og de sprøde nødder 😀 ..
Opskriften er til 4 portioner
Ingredienser
600 g. rødbede (rå renset vægt)
75 g. græsk fetaost
125 g. friske blåbær
80 g. hakkede valnødder
1 bundt persille
Vinaigrette
3½ spk. mørk balsamicoeddike
3 spk. olivenolie
2 spk. honning
Havsalt og frisk kværnet peber
Fremgangsmåde
Sørg for, at starte på salaten i ret god tid, så rødbederne helst kan nå at ligge i marinaden i et par timer. Det gør dem både lidt blødere i konsistensen, men smagen forbedres også.
Har du ikke tiden til det, kan du bare lade dem trække i den tid, du nu engang har til rådighed. Skræl dem; snit dem fint, fx på et mandolinjern eller med en skarp kniv og bland vinaigretten.
Marinaden kan du blande med rødbederne i en fødevareegnet plastikpose eller bare i en skål. Rør rundt en gang i mellem, i trækketiden.
Hæld noget af marinaden fra og fordel rødbederne på et fad eller i en skål. Top salaten med smuldret græsk fetaost, skyllede friske bær, hakket persille og grofthakkede valnødder.
Tip!
I stedet for blåbær, kan du anvende brombær eller hindbær – de giver også begge en god syrlighed til rødbeden.
Velbekomme.
___________________________________________________________________
Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!
Speak Your Mind