Chili con Carne med tortillachips & guacamole

Chili con Carne er super lækkert og man ser oftere og oftere, at det serveres med mange former for forskelligt tilbehør. Det kan være alt fra ris, til lækre hjemmelavede fladbrød (se fx HER), i tortillapandekager, eller som her – med sprøde tortillachips og div. toppings i form af Guacamole (se min bedste opskrift HER) og en fed cremefraiche. MUMS! siger jeg bare 😉

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
500 g. hakket oksekød
1 mellemstort løg
3 fed hvidløg
1 spk. koncentreret tomatpuré
½ squash og/eller 1 stor gulerod
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kidneybønner
1 stykke mørk chokolade (á 10 g.)
70 eller 80%

Chili con carne-krydderier
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt eller kværnet chili

Fremgangsmåde
Start med at ordne grøntsagerne, så de er klar til du påbegynder tilberedningen.

Varm en mellemstor gryde op med lidt olie til stegningen. Svits kødet deri, til det er godt brunet. Tilsæt hakkede løg og revet/finthakket hvidløg. Svits det til løgene er glasklare og tilsæt krydderierne, samt frisk kværnet salt og peber.

Tilsæt tomatpuré under omrøring, den revede squash/gulerod samt de hakkede tomater, skyl dåsen efter med koldt vand og tilsæt også vandet til din gryderet.

Dræn og skyl kidneybønnerne på dåse og tilsæt dem til din chili con carne. Lad retten simre i omkring ½ times tid under låg.

Afslutningsvis, smages det til med 1 stykke mørk chokolade, som er med til at runde retten af. Bitterheden fra chokoladen er med til at runde de varme krydderier og chilien af i smagen. Jeg lover dig, det er ikke så mærkeligt, som det end måtte lyde 😉

Imens retten småkoger, kan guacamolen røres sammen og hvis du skal have en let salat ved siden af, kan den også laves imens.

Tip!
Ønsker du retten vegetarisk, kan du tilsætte et køderstatningsprodukt, eller supplere op med bønner og bælgfrugter, så du dermed får højnet proteinindholdet i retten.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*