Lakrids-uge på Foodlicous

Lakrids har altid været anset som værende slik, og de fleste mennesker kunne en gang, ikke forestille sig at det en dag skulle indgå i forskellige hovedretter, og slet ikke som værende en del af det søde køkken.

lakridsI dag er lakrids altså blevet ophøjet, fra at være et slikprodukt, til nu at være et gourmetkrydderi, der anvendes af mange af de store stjernekokke.

Det siges at stjernekokken, Bo Bech, var en af de første i Danmark, til at indføre og eksperimentere med lakrids i hans køkken, og det må siges, at siden da, er der rigtigt mange der er hoppet med på ‘lakridsbølgen’.

Nu ses det ofte, at selv den ‘almindelige’ husmor også anvender det i forskellige sammenhænge – men der er stadigvæk en del skeptikere omkring dette nye krydderi.

Lakrids kan altså anvendes på en nyttig måde i maden, og i mange tilfælde, som en smagsfremmer for andre ingredienser, der også bidrager med ‘dybde’ i den givne ret.

Der er foretaget mange tests, både af forskellige store madmagaziner, men også forskellige madbloggere, for at finde frem til hvilken lakrids der er bedst i test. Lakrids er altså kommet for at blive, og mange ser det som værende ‘det nye sort’.

Derfor har Foodlicious sat sig for, at der i denne uge, 19/2013 – udelukkende skal produceres retter, hvor lakrids indgår. På den måde, kan det måske være at der er endnu flere madelskere, der kan blive inspireret, til at kaste sig ud i, at smage lakrids, i sammenhænge, som de måske ikke er vandt til.

Følg med her på siden fra i morgen, mandag den 06/05-2013 🙂

Share

Speak Your Mind

*