Klassiske frikadeller

Frikadeller er nemt at lave og kan både anvendes som en del af en hovedret, som pålæg til madpakken eller som en del af en frokost, f.eks i form af en frikadellesandwich. Skal de have et sundhedspift, kan du tilsætte forskellige typer revet grøntsager (se eksemepel her)..

Klasiske frikadeller

Klik for større version.

Portionen giver ca. 18 stk.

Ingredienser
750 g. hakket kalv og svin
1½ tsk. salt og friskkværnet peber
2 æg
1 stort løg
ca. 6 spk. havregryn
En sjat mælk
Smør/olie kombi til stegning

Fremgangsmåde
Rør kødet sejt med salt og friskkværnet peber, til farsen får en fast konsistens.

Hak eller riv løget fint, tilsæt det til farsen sammen med æggene, mælk og havregryn.

Tilsæt evt. mere havregryn, hvis konsistensen ikke er fast nok.

Rør det hele godt sammen og sæt det på køl i en times tid.

Efter farsen har trukket, kan det være en god idé at stege en enkelt frikadelle, for at se om der er nok salt og peber i farsen – ellers smage på den rå fars (og spytte det ud igen), hvis du er lidt mere hardcore 😉

Steg frikadellerne i halvt olie og halvt smør, for at få en høj varmeevne men også god smag ved stegning. Steg frikadellerne ved middelhøj varme.

Tips
Du kan f.eks tilsætte lidt revet hvidløg, nogle hakkede oliven, samt lidt persille til farsen, på denne måde får du et mere græsk udtryk, til kødet.

Jeg laver altid en stor portion af frikadeller, så der også er lidt til fryseren, som man lige kan tage op til madpakken eller hvad det nu måtte være.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*