Klassiske frikadeller med svinekød

Frikadeller er en god gammel klassiker og er nemt at lave. De kan både anvendes som en del af en hovedret, som pålæg til madpakken eller som en del af en frokost. De er også ekseptionelt gode i fx en frikadellesandwich (som jeg nu kan konstatere, at man altså får aaaalt for lidt!) 😀 ..

Klik for større version.

Portionen giver ca. 18 stk.

Ingredienser
750 g. hakket kalv og svin
1½ tsk. salt og friskkværnet peber
2 æg
1 stort løg
ca. 6 spk. havregryn
En sjat mælk
Smør/olie kombi til stegning

Fremgangsmåde
Rør kødet sejt med salt og friskkværnet peber, til farsen får en fast konsistens.

Hak eller riv løget fint, tilsæt det til farsen sammen med æggene, mælk og havregryn.

Tilsæt evt. mere havregryn, hvis konsistensen ikke er fast nok.

Rør det hele godt sammen og sæt det på køl i en times tid.

Efter farsen har trukket, kan det være en god idé at stege en enkelt frikadelle, for at se om der er nok salt og peber i farsen – ellers smage på den rå fars (og spytte det ud igen), hvis du er lidt mere hardcore 😉

Steg frikadellerne i halvt olie og halvt smør, for at få en høj varmeevne men også god smag ved stegning. Steg frikadellerne ved middelhøj varme.

Tip!
Ønsker du et mere krydret udtryk, så de måske bliver lidt græsk inspireret, kan du med fordel tilsætte revet hvidløg, nogle hakkede oliven, samt lidt persille til farsen.

Ønsker du en sundere version, kan du finde inspiration HER.

Når jeg endelig laver frikadeller, laver jeg altid en stor portion, så der også er lidt til fryseren, som man lige kan tage op til madpakken, frikadellesandwichen, eller lignende.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – Instagram HER – og Bloglovin’ HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*