Smovset hjemmelavet Brunsviger

En klassisk kage, der er nem at lave, er ret ‘snasket’ og smager super godt! 😉 det er dog også én af de kager, som mange har en holdning til hvordan den skal være. Men ikke desto mindre, synes jeg at denne her er reeet så god, så jeg tør godt at smide den op her 😀  ..

Opskriften er til 6-8 personer

Klik for større version.

Ingredienser
270 g. hvedemel
1 spk. sukker
1 knp. salt
80 g. rigtig smør
1 1/4 dl. mælk
25 g. gær

Topping
125 g. brun farin
125 g. rigtig smør

Fremgangsmåde
Bland mel, sukker og salt. Skær smøret i små stykker og smuldr det i melblandingen.

Lun mælken let, når den er lillefingervarm, rør så gæren ud i og bland det med melblandingen.

Kom dejen i en skål. Lad det hæve i ca. ½ time eller til det er hævet til dobbelt størrelse – med et klæde over.

Rul dejen ud og læg den i en smurt bageplade eller med bagepapir, i en form der ca. er på 25×30 cm.

Lad dejen efterhæve i yderligere 20 minutters tid. Imens forvarmes ovnen til 200 graders varmluft.

Lav nu fyldet af smør og brun farin, der blot smeltes sammen til en ensartet blanding.

Lav nogle fordybninger fx med rene fingre, så der er nogle små “søer” til fyldet. Hæld derefter fyldet over kagen, så det er nogenlunde ligeligt fordelt.

Bag kagen i ca. 15-17 min. ved 200 grader. Den skal være blød i dejens konsistens, ellers bliver den tør. Toppingen stivner når det er kommet ud af ovnen og den lige får lov til at stå at trække.

Lad kagen køle af og server til en dejlig kop kakao eller kaffe 😀 ..

Velbekomme.

__________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*