Brunsviger

En kage, der er nem at lave, er ret ‘snasket’ og smager super godt. Det er vigtigt at du anvender rigtigt smør, i stedet for margarine – da resultatet virkelig bliver meget bedre af det. Server en god kop kaffe, varm chokolade eller the til..

Opskriften er til 6-8 personer

Ingredienser
Brunsviger270 g. hvedemel
1 spk. sukker
1 knp. salt
80 g. rigtig smør
1 1/4 dl. mælk
25 g. gær

Topping
125 g. brun farin
125 g. rigtig smør

Fremgangsmåde
Bland mel, sukker og salt. Skær smøret i små stykker og smuldr det i melblandingen.

Lun mælken let, når den er lillefingervarm, rør så gæren ud i og bland det med melblandingen.

Kom dejen i en skål. Lad det hæve i ca. ½ time med et vådt klæde over.

Rul dejen ud og læg den i en smurt bageplade eller med bagepapir, i en form der ca. er på 25×30 cm.

Lad den efterhæve i ca. 20 min. med et vådt klæde over.Brunsviger 3

Forvarm ovnen til 200 graders almindelig varme. Lav nu fyldet af smør og brun farin, der blot smeltes sammen til en ensartet blanding.

Lav nogle fordybninger fx med rene fingre eller lign., så der er nogle små “søer” til fyldet. Hæld derefter fyldet over kagen, så det er ligeligt fordelt.

Bag kagen i ca. 15-17 min. ved 200 grader. Den skal være blød i dejens konsistens, ellers bliver den tør. Toppingen stivner når det er kommet ud af ovnen.

Lad kagen køle af og server til en dejlig kop kakao eller kaffe.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*