Rustikke rugboller med mørk chokolade

Grov boller og chokolade, er ikke den værste kombi der findes – og derfor er disse boller super gode. Der er ikke tilsat sukker i opskriften og så er de velegnet som en eftermiddagssnack eller som en del af en brunch. Opskriften er fra den lækre kogebog ‘sunde søde sager’ af bloggeren bag The Food Club..

Opskriften er til 12-14 stk.
rugboller med chokolade
Ingredienser
25 g. gær
5 dl. lunken vand
1 tsk. salt
1 spk. olie
1 spk. rismaltsirup
1 spk. honning
6 dl. rugmel
ca. 2 dl. spelt el. grahamsmel
1 spk. hørfrø
1 spk. sesamfrø
75 g. 80% chokolade, hakket

Fremgangsmåde
Start med at afveje alle ingredienserne.

Smudr gæren ud i det lunkne vand. Dertil tilsættes salt, olie, sirup og honning under omrøring, til det er opløst i vandet.

Tilsæt nu rugmelet og frøene fortsat under omrøring, til du har en grød-lignende masse.

Nu tilsættes den grove mel og dejen æltes. Det kan godt være, at du skal tilsætte en smule mere fuldkornsmel, end der er angivet.

Dejen skal være let klistret, men luftig. Ælt den i hånden i 5-10 minutter eller 2-5 minutter på maskine, til dejen slipper skålen.

Til sidst, tilsættes den hakkede chokolade og dejen stilles til hævning overdækket, evt. med et klæde.

Lad den hæve i 2 timers tid, til den har fået dobbelt størrelse.

Kom den ud på et let meldrysset bord og form dejen til 12-14 lige store boller.

Lig dem på en bagepapirsbeklædt bradepande og lad dem efterhæve i 45 minutter. Drys evt. med frø/kerner eller havregryn på toppen.

Forvarm ovnen til 200 graders almindelig varme. Bag dem i 25-30 minutter, eller til de lyder hule, når du banker i bunden på dem.

Server dem lune til en kop god kaffe eller te. De kan spises bare, eller med en smule smør på.

Tips
Bollerne er bedst på den dag, du bager dem på. Så bag evt. en halv portion af gangen eller frys dem som rå dej eller som nybagte – de kan evt. lunes igen ved servering.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*