Hindbær flødeboller med marcipanbund & hvid chokolade

En af de nemmere opskrifter, på flødeboller – denne variant med lækker hindbærfyld og hvid chokoladeovertræk. Opskriften kan fx også varieres, i form af lakridsfyld og mørk chokoladeovertræk, hvis det er at foretrække..

Opskriften er til 12 store flødeboller
Hindbærflødeboller med hvid chokolade
Ingredienser
400 g. marcipan
(el. små kiks som bunde)
300 g. sukker
1 dl. vand
150 g. æggehvider
20 g. frysetørrede hindbær + ekstra til pynt
250-300 g. hvid chokolade, af god kvalitet

Fremgangsmåde
Marcipanen skæres i 12 lige store skiver, af samme tykkelse (meget vigtigt!).

Disse bages på bagepapir og ved 180 grader i 6-8 min. eller til de er gyldne. De må endelig ikke få for længe.

Sukker og vand koges op indtil sukkerlagen ca. er 121 grader (tjekkes med et sukkertermometer).

Eller til sukkerlagen stadigvæk er klar, men har en tyk konsistens. (må ikke koge så den bliver brun i farven! – kun let gylden.)

Æggehviderne piskes let og den afkølede sukkerlage hældes langsomt i. Pisk med en håndmikser/køkkenmaskine i 8-10 min. eller til massen får en sej konsistens.

De frysetørrede hindbær blendes helt fint og blandes i æggehvidemassen.

Guffen sprøjtes på de afkølede marcipanbunde med en sprøjtepose med en glat tyl.

Flødebollerne bages i 5 min. ved 180 grader eller til de får en fast overflade.

Når flødebollerne er kølet af, pensles de med smeltet hvid chokolade, der gerne holdes varmt over et vandbad – ellers stivner det hurtigt.

Tips
Efter at have afprøvet opskriften en gang eller to, kan man eksperimentere med at minimere mængden af guf.

Jeg synes tit at der er lidt tilbage – men ellers kan man jo bage “Kys” af resten som med fordel kan bruges til andre desserter – og dermed slipper man for at smide noget ud som sagtens kan anvendes.

Share

Speak Your Mind

*