Thai ‘Massaman curry’ med kylling & kokosmælk

Her er en super lækker thairet, som laves på ‘massaman’ rød karry pasta (kan fås i thaibutikker eller på nettet) og laves på kokosmælk, kartofler, grøntsager og med kylling. En fantastisk lækker og ikke mindst smagfuld ret, som endda er nem at lave. Retten toppede jeg af med ristede peanuts, frisk lime, urter og serverede det med kogte ris. 😀 

Opskriften er til 4 portioner

massaman-curry-med-kylling

Klik for større version.

Ingredienser
2-4 spk. massaman rød karry pasta
2 spk. kokosolie
400 g. kyllingekød i strimler
1 mellemstort løg
6 mellemstore kartofler
4 gulerødder
3 dl. grøntsagsfond eller bouillon
1 ds. (400 gram) cremet kokosmælk
½ broccolihoved

Smag til med..
Lidt rørsukker, soyasauce, fiskesauce
Limesaft, sort peber, evt. karrypasta

Fremgangsmåde
Start med at klargøre alle råvarerne, så retten bare lige er til at samle.

Kødet skæres i strimler. Løget pilles og hakkes fint. Kartoflerne og gulerødderne skælles og skæres i mindre stykker og broccolien skæres i mindre buketter.

Sørg for at få sat risene over at koge, så de er klar til retten er færdig.

Smelt kokosolien i en mellemstor varm gryde og tilsæt noget af karrypastaen. Heri brunes kødet sammen med løgene, til kødet er nogenlunde gennemstegt. Tag det af varmen og hæld det fx i en skål.

Smelt lidt mere kokosolie i den varme gryde og tilsæt igen karrypasta. Heri brunes kartofler og gulerødder i 5 minutters tid. Hæld den varme grøntsagsbouillon over og lad det koge let op – tilsæt kokosmælken. Lad det simre til kartofler og gulerødderne er ved at være møre.

Tilsæt kødet og smag retten til med ovenstående ingredienser. Dette er den vigtigste process, idet det er det der gør, at retten får alle de forskellige smage med.

Lige et par minutter før servering tilsættes broccolibuketterne, så de får varme men samtidig også har lidt bid – de må endelig ikke være udkogte.

Retten serveres med kogte ris og forskellige toppings – se nedenfor.

Tip!
Retten toppes af med ristede peanuts, frisk persille (evt. koriander) og serveres med kogte ris.

Denne ret er også super lækker som ‘restemad’ dagen efter 😉

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. tak for dit gode bud på en massaman-ret.

    jeg vil anbefale altid at lade retten stå en nat over i køkeskab, inden servering – det vinder den rigtig meget på 🙂

    vil også anbefale paunuts/cashewnødder i retten, lige inden servering

    • linelomholt says

      Hej Jakob,
      Det har du fuldstændigt ret i, de fleste retter er faktisk som ofte bedst dagen efter 😉 tak for dine inputs.

  2. Nu hvor der står “Tag det af varmen og hæld det fx i en skål” skal det så være en slål eller må det godt være et ovnfast fad? P. S. Jeg har aldrig kogt ris før… Hjælp

    • linelomholt says

      Du kan sagtens også bare servere det i gryden – ingen problem der 😀

      Er der ikke en vejledning på posen? Ellers har jeg som hovedregel vand et fingerled over risene, og så lidt salt- det plejer at være så fint 🙂 håber at det gav mening.

      Hilsen Line

Speak Your Mind

*