Müslibarer med boghvede & tørret frugt

Det er egentligt ret nemt at lave – og det er noget, der smagsmæssigt kan varieres i det uendelige. 😉 Disse müslibars er ret energitætte, så skær dem derfor fx ud i små ‘hapsere’, som kan indtages når du har behov enten for lidt ‘sundt sødt’ eller et lille energiboost..

Müslibarer med tørret frugt og boghvede

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
50 g. blandede nødder*
100 g. blandede tørrede frugter**
50 g. rørsukker
200 g. lys sirup (fx ahornssirup)
75 g. peanutbutter (gerne øko)***
200 g. boghvedeflager (el. havegryn)
50 g. græskarkerner

Fremgangsmåde
Start med at veje alle ingredienserne af. Alle de våde ingredienser, hældes i gryden, og kan derfor afvejes sammen deri.

På et stort skærebræt, hakkes nødderne fint og de tørrede frugter skæres ligeledes fint ud i små tern.

Forvarm ovnen til 160 graders almindelig varme.

De våde ingredienser varmes op og når de er nået kogepunktet, tages de af varmen og de tørre ingredienser tilsættes under omrøring, til du har en ensartet müslimasse.

Beklæd en 20×30 cm’s bradepande med bagepapir og fordel massen ligeligt deri – glat gerne massen ud med våde hænder, til det hele er ligeligt fordelt i bradepanden.

Bag den midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til det begynder at blive gylden på toppen.

Når den er færdigbagt, får den lov til at stå og køle af, til den når stuetemperatur, hvorefter den sættes i køleskabet i 1 times tid. Derefter, kan den skæres ud i passende stykker.

Opbevar i en ilttæt beholder i køleskabet, for at øge holdbarheden.

Tip!
*Jeg anvendte en blanding af mandler, valnødder og hasselnødder.

**Du kan i princippet anvende de tørrede frugter, som du har lyst til. Jeg valgte at bruge lige dele tørrede abrikoser og figner.

***Ved at anvende økologisk peanutbutter, sikrer du dig, at der ikke er tilsat unødvendigt sukker, som der desværre ofte er i de konventionelle.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*