Pennepasta med kødboller i krydret tomatsauce

Hverdagsmad må gerne bare være simpelt – men samtidigt også gerne lækkert og nemt at gå til. Sådan har jeg det i hvertfald selv. Og derfor arbejder jeg også på at kreere nogle nemme retter til bloggen, som nogle af jer derude forhåbentligt kan få gavn af 🙂 Her er en af dem! Lækker mættende fuldkornspasta med krydrede kødboller i tomatsauce, med masser af smag. Simpelt, nemt og lækkert 😀 ..

Opskriften er til 4 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
Kødboller
500 g. hakket oksekød
1 mellemstort løg
1 mellemstort æg
3 store spk. hvedemel
ca. 0,75 dl. mælk
2 mellemstore fed hvidløg
½ bundt alm. persille, hakket

Tomatsauce
1 mellemstort løg
2 fed mellemstore fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater (naturel)
2 spk. tomatkoncentrat
2 fed hvidløg
ca. 3 spk. sød chilisauce
Chilipulver + div. krydderier
(tørret oregano, all-roundkrydderi, stødt chilipulver mm.)
2-3 forårsløg, skyllet og fintsnittet
ca. 2 spk. (koldtpresset) olivenolie

Desuden
Fuldkornspasta og urter samt frisk parmesan som topping

Fremgangsmåde
Start med at forberede farsen; løget og hvidløg pilles, løget rives groft eller hakkes fint og hvidløget rives fint. Rør farsen af ovenstående ingredienser, til du har en fast fars.

Stil farsen til side – gerne på køl. Gå sæt nu en mellemstor gryde letsaltet vand over. Imens det koger op, kan du begynde at klargøre tomatsaucen.

Løget pilles og rives groft på et rivejern eller hakkes fint med en skarp kniv. Hvidløget pilles og rives eller hakkes meget fint.

Varm olien op i en tykbundet gryde, eller i en sauterpande. Svits løg og hvidløg deri, til løgene er glasklare, hvorefter de hakkede tomater og tomatpuréen tilsættes under omrøring. Lad tomatsaucen simre ved svag varme.

Alt efter dit overskud og overblik i et køkken, kan du koge kødbollerne i det kogende vand, imens du laver tomatsaucen, eller vente til den blot står og simrer.

Kødbollerne skal gerne ikke være større i diameter end, hvad der svarer til en 5’er. Kog dem til de flyder ovenpå vandet – og til de har fået en fast konsistens.

Husk også at sætte vandet over til pastaen. Kog den efter anvisning på pakken.

Tilsæt skyllede og finthakkede forårsløg – gem evt. lidt af dem til at pynte retten af. Smag retten til med sød chilisauce, stødt chili, tørret oregano, salt og peber, mm.

Tilsæt kødbollerne og lad dem simre i saucen og tage smag. Smag saucen til lige før servering!

Server tomatsaucen med kødbollerne sammen med den kogte pasta, evt. toppet med lidt friske forårsløg og lidt høvlet parmesan.

Tip!
Kødbollerne kan også laves på hakket kalkun eller kyllingekød.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*