Klassisk ‘bechamelsauce’

Dette er opskriften på en helt almindelig bechamelsovs, der typisk anvendes til retter som lasagne, og i en lidt tyndere udgave, kan den anvendes som “base” for en opbagt sauce (persillesovs, sennepsovs, champignonsovs mm) 😉 ..

Mængden er svarende til 1 lasagne

bechamelsovs

Klik for større version.

Ingredienser
75 g. smør
7-7½ spk. hvedemel (uden top)
ca. 7 dl. minimælk
Salt, peber, muskatnød

Fremgangsmåde
Smelt smøret i en tykbundet gryde.

Tilsæt hvedemelet og pisk godt rundt i gryden, til du har en ensartet masse (kaldes også for en ‘smørbolle’).

Tilsæt lidt mælk af gangen under konstant omrøring – efterhånden som sovsen bliver tykkere, tilsættes der mere mælk, eller lidt vand – alt efter hvor tyk sovsen skal være og hvad, den skal anvendes til.

Skal sovsen anvendes til en lasagne, skal den være god tyk.

Smag til med salt, peber og en smule revet muskatnød.

Tip!
Denne opskrift giver en stor portion bechamelsovs, der er svarende til en lasagne til 4-5 personer.

Det passer altid med at man skal bruge samme mængde smør, som man bruger hvedemel. På den måde er det altid nemt at huske, når man skal lave denne type sovs.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*