Kikærteburger med tzatziki, cashew & soltørret tomat

Her er en burger, hvor kødet er erstattet af en lækker vegetarisk kikærtebøf! Umiddelbart vil nogen nok tænke – hvad er det for en helseburger! Men bøffen er lavet og smager lidt ligesom falafler gør – bestemt på den positive måde 😉 Bøffen, den lidt krydrede tzatziki, soltørrede tomater, grøntsager og cashewnødder, giver en helt vildt lækker smag. Helt klart en ret, som jeg skal lave herhjemme igen. Der blev ikke engang nævnt, at der manglede kød 😉 ..

Opskriften er til 4 portioner

Kikærteburger

Klik for større version.

Ingredienser
Kikærtebøffer
2 dåser forkogte kikærter
2 fed hvidløg
1½-2 dl. vand
1 æg
2 dl. havregryn
Smag til med salt/peber og
en anelse stødt spidskommen

1 dl. rasp til panering

4 x (fuldkorns) burgerboller (se fx HER)
½ portion tzatziki (find opskrift HER)

Desuden
Soltørrede tomater
2 håndfulde cashewnødder
Napolitanasalat, agurk, revet gulerod

Fremgangsmåde
Start med at lave tzatzikien, ud fra ovenstående opskrift. Du kan naturligvis også lave den ud fra egen opskrift, eller køb en god tzatziki.

Sæt den på køl og gå i gang med at lave kikærtebøfferne i god tid.

Skyl kikærterne godt og blend dem i en kraftig blender, eller i en god minihakker (blend evt. af flere omgange). Kikærterne blendes med pillet hvidløg skåret i mindre stykker, blendet sammen med vandet.

Tilsæt æg og havregryn, smag til med en anelse stødt spidskommen og godt med salt og peber.

Farsen skal have en god fast konsistens. Dæk den til og sæt den til side i ½ times tid.

Imens kan du forberede grøntsagsfyldet. Husk på at ovenstående ingredienser blot er vejledende og det jeg gjorde – men det kan sagtens varieres efter hvad du lige har i køleskabet, eller bedst kan lide i din burger.

Efter at ‘farsen’ har trukket, formes den til 4 lige store bøffer, imens en pande varmes op over middelhøj varme. Vend bøfferne i rasp og steg dem på en pande med olivenolie.

Steg bøfferne til de er gennemstegte (over 75 grader), sprøde og gyldne udenpå. Tilsæt evt. lidt mere olie under stegningen, da de suger en del.

På en anden pande ristes cashewnødderne. Lun desuden (fuldkorns) burgerbollerne eller bag de hjemmelavede efter anvisning på opskriften.

Tag bøfferne af varmen og lad dem trække et par minutter. Byg burgeren op med en form for smørrelse, f.eks en god pesto, grønt (fx bladgrønt), kikærtebøf, tzatziki, soltørrede tomater, cashewnødder, revet gulerødder og agurk/andet grønt.

Tip!
I stedet for tzatziki, kan du alternativt anvende en god coleslaw.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*