Klasikker: Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter er egentlig en typisk form for forret, man har brugt i Danmark i mange år. Men tarteletter kan også sagtens serveres som en varm frokost eller som en hel hovedret. 😀 Derved ville jeg typisk nok vælge at servere en form for salat, eller en anden form for grøntsager til retten – bare for at det ikke bliver så tung en ret – og naturligvis for at give en vis form for sundhedsværdi i retten 😉 ..

Klik for større version.

Portionen er til fyld til 10 tarteletter

Ingredienser
10 tarteletter
25 g. smør
2 spk. mel
2½ dl. hjemmelavet hønsefond
evt. ekstra boullion/fond
2 dåser aspargessnitter
2 dl. aspargesvand
Plukket kød af hvad der svarer til 2 kyllingebryst er eller ½ kylling/høne
salt, peber

Evt. en sjat fløde

Fremgangsmåde

Start med at koge hønen eller kyllingen, gerne med salt, peberkorn og evt et par laurbærblade – og når den er gennemkogt, hives den op af vandet og plukkes når den er afkølet helt.

Sæt gryden med hønsevandet til side og kog det videre sammen med hønseskroget, når du har taget kødet derfra.

Kog det ned, til det har en god og intens hønse/kyllingesmag, gerne sammen med lidt grøntsagstoppe.

Når du skal i gang med tarteletfyldet, smeltes smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt melet og rør det godt rundt til du har en melbolle og alt melet er opløst.

Tilsæt vandet fra aspargesene. Rør godt rundt til der ikke er flere klumper i sovsen.

Lad det koge op. Når det begynder at blive tykkere, tilsætter du hønsefonden og der piskes igen grundigt i sovsen.

Hvis du har noget hjemmelavet hønsefond, kan det være en god idé at tilsætte lidt af dette. Ellers kan du også tilsætte 1 boullion terning med kyllingesmag.

Lad sovsen koge op i cirka 8-10 min., under omrøring. Imens skæres kyllingekødet i mindre stykker.

Smag sovsen til med salt og peber. Når sovsen har en god konsistens, tilsætter du aspargesene og kyllingen, og skruer ned for temperaturen. Rund evt. retten af med en lille sjat fløde, for cremethed og konsistens.

Rør rundt med en ske, så du ikke ødelægger fyldet. Begynd at varme tarteletterne i en forvarmet ovn, efter anvisning på pakken. Smag sovsen til igen, før servering.

Tip!
Pynt tarteletterne med lidt karse og cherrytomater. Server f.eks retten som en forret.

Kyllingekødet kan også erstattes med rejer. Det giver også en super flot farve hvis halvdelen af aspargesene byttes ud med friske grønne asparges der letdampes og tilsættes sovsen før servering.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*