Grøn forårssalat med avokado, spinat & edamamebønner

Der er hjemme hos os ikke noget som nemme retter eller tilbehørsformer – specielt i en travl hverdag. Her har vi en salat, som både er mættende, fyldt med gode og nærende vitaminer og mineraler, samt sunde fedtsyrer fra avokadoen og nødderne 🙂 ..

Grøn forårssalat med avokado, spinat og bønner1

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
½ pose frisk spinat (ca. 125 gram)
½ bt. forårsløg
1/4 bundt broccoli
2 dl. optøede bælgede edamamebønner
1 mellemstor avokado
ca. 3/4 dl. saltede og ristede nødder

Dressing
3 spk. (koldtpresset) olivenolie
1 spk. dijonsennep
1 spk. honning
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at tø edamamebønner op i koldt vand.

Skyl spinaten grundigt og lad den dryppe godt af. Skyl ligeldes de resterende grøntsager og ordn dem.

Forårsløgene snittes fint, broccolien skæres i små buketter, avokadoen udstenes, skrællen fjernes og skæres i skiver.

Når edamamebønnerne er tøet op, kan du gå i gang med at samle salaten. Rør en dressing af ovenstående ingredienser, smag til med salt og peber – evt. mere honning eller dijonsennep, hvis du ser et behov for det.

Bland dressingen med alle grøntsagerne, på nær avokadoen.

Anret salaten på et fad, en større tallerken eller en skål. Bland avokadoen og nødderne let i, eller top salaten med det.

Tips
Salaten kan serveres som tilbehør til mange forskellige retter, men særligt om sommeren vil den være god at servere, fx til en gang lækker grillmad.

I stedet for edamamebønner, kan du anvende andre typer bønner eller kikærter, hvis det falder bedre i din smag.

Af nødder og kerner, kan du anvende dem du bedst kan lide

Velbekomme. 

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*