Lakridsgrød med tranebær & mandler

Denne grød indeholder ikke tilsat sukker, men kun naturlige frugtsukker fra æblet og det tørrede frugt. Derudover er grøden fibrerig, pga. indeholdet af de forskellige gryntyper, hvilket gør at man opnår en god mæthed, hvad enten grøden serveres som morgenmåltid, en sund snack, eller en efterret/dessert. Win-win 😉 

Opskriften er til 2 personer

Lakridsgrød med tranebær og mandler1

Klik for større version.

Ingredienser
3 dl. 5 kornsgryn
6 dl. minimælk
1/4 tsk. salt
½ stort æble
3/4 dl. tørrede tranebær
3/4 dl. mandler
Stødt kanel
Stødt lakrids*

Fremgangsmåde
Start med at koge grynene op sammen med mælk og salt, ved middelhøj temperatur.

Ligeså snart at grøden koger, skrues der ned for varmen og grøden får lov til at simre – rør jævnligt i gryden.

Når grøden er ved at få en tykkere konsistens, tag den så af varmen og læg et låg over, så varmen ikke siver ud.

Skyl æblet og skær det i bittesmå tern, mandlerne hakkes og ristes på en pande.

Når grøden har fået en tyk konsistens tilsættes æbler, mandler og tranebær, gem evt. lidt af hvert til pynt.

Rør grundigt rundt – nu burde grøden have en god fast konsistens – smag den til.

Fordel grøden i skåle og drys først et let lag kanel over, og derefter et drys lakrids.

Forel de restende nødder, tranebær og æbler over retten – server.

Tip!
*Jeg anvendte URTEKRAM’s lakrids, som er rigtig god – men Johan Büllows variant, er også anbefalelsesværdig.

I stedet for 5 kornsgrynene, kan du også bare anvende grovvalsede havregryn, eller en anden type gryn.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*