Chocolate walnut cookies

Super lækre cookies, der får en hel særlig smag, ved at anvende den lyse muskovadosukker – og så er kombinationen af valnødder og mørk chokolade, heller ikke helt ringe 😉 det bedste ved denne cookie-dej, er at den f.eks kan fryses og anvendes, når du lige har brug for friskbagte kager..

Chocolate wallnut cookies1

Klik for større version.

Opskriften er til 24 stk.

Ingredienser
100g. blødt smør
½ dl. flormelis
1 dl. lys muskovadosukker
1 æg
2½ dl. hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. vaniljesukker
100 g. 70% god chokolade
150 g. valnøddekerner

Fremgangsmåde
Pisk det bløde smør og sukker til du har en luftig cremet masse. Tilsæt ægget og rør grundigt rundt. Hak nødder og chokolade groft.

Tilsæt mel, natron og vaniljesukker i og rør igen grundigt rundt.
Til sidst tilsættes den hakkede chokolade og nødder.

Kagedejen lægges på et skærebræt der er beklædt med husholdningsfilm, hvorefter det trilles til en “pølse”. Ligesom hvis du skulle lave en småkagedej – som til jul.

Dejen lægges i køleskabet i 2-3 timer eller natten over.

Skær dejen ud med en skarp kniv, hvorefter dejstykkerne fordeles på en bagepapirsbeklædt bradepande.

Bag dem ved 175 grader, ved alm. varme i 10-15 min.

Lad dem køle af på den lune plade og spis dem afkølet.

Tip!
Dejen kan sagtens tåle at blive frosset, så du altid til at kunne bage nogle lækre cookies, når der kommer gæster. Det kræver bare at du tager den ud af fryseren ca. 30 min. før den skal i ovnen.

Du kan f.eks også anvende hasselnødder, makademia eller nogle helt andre nødder.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. I constantly spent my half an hour to read this webpage’s posts everyday
    along with a mug of coffee.

Speak Your Mind

*