Sommersalat med asparges & søde jordbær

Her er der vitterligt hvad jeg ville kalde for ‘sommer i en skål’ – nemlig en salat som er består af nye kartofler, sprøde asparges, søde danske jordbær og frisk bælgede ærter. En super lækker kombi af alle de sæsonprægede og lækre råvarer som der er fremme lige nu. Den smager super godt og går perfekt fx til et godt stykke fisk eller grillstegt kød 😉 .. 

Opskriften er til 4 portioner

Sommersalat med nye kartofler - jordbær og asparges3

Klik for større version.

Ingredienser
600 g. nye små (danske) kartofler
Havsalt og frisk kværnet peber

3 spk. olivenolie
1 alm. bundt kruspersille

250 g. ubælgede grønne ærter
½ mellemstort bundt grønne asparges
75 g. frisk spinatblade
300 g. sommersøde (danske) jordbær

Fremgangsmåde
Start med at skylle kartoflerne og skrub dem eventuelt med en ny svamp, hvis der er meget skræl og jord på.

Kog dem når de er helt fine, i letsaltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra og lad dem køle helt af.

Skær dem i mindre stykker, krydr godt med havsalt og frisk kværnet peber og vend dem i olivenolie og helt finthakket persille.

Skyl aspargesene og skær dem i mindre stykker. ‘Den trevlede ende’ kan sagtens spises, hvis du blot skærer bunden i mindre stykker. Ellers knæk den fra og kasser den, hvis du ikke er meget for at spise den. Der er dog masser af smag i dem 🙂 .

Ærterne bælges og skylles. Skyl og slyng eller dup spinaten fri for vand og hak det middel-groft. Bland kartoflerne med asparges, spinat og ærterne.

Jordbærene skylles nænsomt under rindende vand – med toppen på, da bærene ellers vil suge vandet til sig og gøre dem mere ‘vandede’ i smagen. Skær toppen af dem og skær jordbærene i skiver eller både og bland dem med salaten lige før servering.

Server salaten.

Tip!
Du kan servere salaten til grillmaden, som tilbehør til fjerkræ eller fisk – og meget andet.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*