Luftig & smagfuld chokoladekage med rødbede

Lad dig ikke skræmme af at der er rødbede i denne kage. Rødbeden er bare en super god råvare at tilsætte i f.eks kage, fordi den ved opvarmning bliver sød i smagen. Desuden er kagen lavet på olie i stedet for smør, hvilket gør den en anelse sundere, idet fedtsyresammensætningen er bedre for os, end det mættede fedt, som smør er særligt rigt på. Man kan slet ikke smage at der er rødbede i, så det er en super god måde at lave en lidt sundere kage på, der samtidig holder sig svampet i flere dage – og smager super godt! 😉 

Opskriften er til 8-10 personer

Rødbede chokolade kage med creamcheese frosting3

Klik for større version.

Ingredienser
175 g. hvedemel
10 g. bagepulver
1 spk. vaniljesukker (uden top)
75 g. usødet kakaopulver
225 g. rørsukker
3 æg
225 g. rå rødbede
2 dl. solsikke eller majs-olie

Toppes f.eks med creamcheese frosting*

Fremgangsmåde
Start med at forvarme ovnen til 200 grader. Sæt risten midt i ovnen.

Anvend en 24 cm springform, eller en lille bradpande. Smør den med smør eller olie eller beklæd den blot med bagepapir.

Bland alle de tørre ingredienser; hvedemel, rørsukker, bagepulver, vaniljesukker og kakaopulver.

Skræl og riv derefter hvad der svarer til 225 g. rå rødbede, på rivejernet. De skal ikke forkoges.

Hæld olie, æg og revet rødbede i en blender – eller blend det hele med en stavblender. Blend det hele sammen, til du har en ensartet tyk pink masse.

Bland rødbedemassen med de tørre ingredienser, til der ikke er nogen klumper.

Kagen vil være helt brun i farven når den er færdigbagt – og slet ikke så rødlig som den er, når den sættes i ovnen.

Hæld kagemassen i springformen eller muffinsforme og bag kagen i 20-30 minutter. Lad kagen køle af på en rist, mens den stadig er i springformen. Efter 20 minutter, er det en god idé lige at stikke i kagen for at tjekke om den er færdigbagt.

Når kagen er kølet af, kan du fx lave en creamcheese frosting og toppe den med. Ellers kan du også røre en glasur af flormelis, usødet kakaopulver og en anelse kogt vand (for at det stivner hurtigere). Du kan også blot drysse et tyndt lag flormelis hen over kagen, eller helt servere den som den er.

Tip!
*Du kan også toppe kagen med en hjemmelavet creamcheese frosting, som på billedet. Jeg rørte 50 g. blødt smør med 300 g. flormelis og 125 g. flødeost naturel. Dertil kan tilsættes forskellige smage og (naturlige) farver og sprøjtes ud med forskellige former for tyller eller blot smøres ud på kagen.

I stedet for én stor kage, kan du fx også lave cupcakes af dejen eller bruge standard opskriften her, som lagkagebunde, som jeg ved nogle af mine læsere har gjort. 😀

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Hej 🙂 Jeg ved ikke om det er mig, der måske er knapt så meget til rødbede som dig, men jeg tror sagtens, at jeg kunne nøjes med 100-150 g rødbede. Jeg synes desværre, at kagen smagte for meget af rødbeder, men de gik i det mindste ikke til spilde og konsistensen fejler ikke det mindste:). VH Nanna

    • Hej Nanna,
      Det er godt at høre at resultatet i sidste ende blev godt! 🙂

      Da jeg bagte den, med den mængde rødbede smagte den på ingen måde igennem af det – dem der smagte den, som ikke vidste at der var rødbede i, ville heller ikke have gættet på at der på nogen måde var tilsat rødbede.

      Der er desværre meget forskel på hvor kraftige rødbeder generelt smager af, og hvor man køber dem henne – så det kan godt være derfor at du har oplevet det som være gennemtrængende i smagen.

      Men jeg kunne godt forestille mig at man kunne nøjes med mindre mængder i kagen, og om ikke andet, erstatte halvdelen af rødbede mængden med gulerødder, der i hvertfald ikke vil smage igennem og give et godt resultat 🙂

      Tak for din feedback og fordi du prøvede opskriften. 🙂

      /Line.

  2. Super god opskrift, har indtil videre brugt den 3 gange , til når jeg har lavet kager med fondantpynt 🙂 Den bliver let, luftig og svampet og smager super godt 🙂 Faktisk den eneste chokolade kage opskrift der nogensinde er lykkes for mig ( de plejer at blive meget flade eller hurtigt tørre) 😉 Dejligt jeg lige faldt over din hjemmeside 🙂 Tak for opskriften 🙂

    • linelomholt says:

      Hej Tanja,
      Det er jeg rigtig glad for at høre, dejligt med noget feedback og mange tak for de rosende ord 🙂

  3. Tanja says:

    Hej 😃 kom til at tænke på om man kan fryse kagen, når nu der er rødbeder i? Mvh. Tanja

    • linelomholt says:

      Hej Tanja,
      Det vil jeg bestemt mene, at du kan. Ligesom at du også sagtens kan fryse en gulerodskage 🙂

Speak Your Mind

*