Smagfulde tun ‘deller’ med dild & citron

Fiskefrikadeller kan ofte være måden man kan få mennesker der ikke er så glade for fisk, til at indtage det med mere velbehag. Tunfrikadeller smager super godt og er en god måde at få fisk ind i kosten på, hvor det samtidig smager rigtigt godt. De her tundeller, er specielt gode, fordi tun er noget de fleste kan lide og som nærmest kan fås når som helst på dåse. De er også egnede at servere for børn der ikke er så glade for at spise fisk 😀 ..

Tundeller2

Klik for større version.

Opskriften er til 12-14 stk.

Ingredienser
3 alm. dåser tun i vand (422 g.)
150 g. flødeost naturel
2-3 spk. tørret eller frisk dild
2-3 spk. citronsaft
1 æg
1 mellemstort løg
4 spk. hvedemel med top
Havsalt og frisk kværnet peber
Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde
Pil og riv løget groft på et rivejern eller hak det meget fint med en skarp kniv.

Hæld vandet fra tunen, pres saften godt ud fra det og hæld det derefter i en skål. Deri røres flødeosten, æg, løg, hvedemel, salt og peber. Rør farsen godt sammen.

Lad farsen trække i køleskabet i 1 times tid, hvis du har tiden til det. Ellers kan du sagtens stege dellerne med det samme.

Varm olien op og steg evt. en enkel frikadelle for at tjekke om smagen er efter ønske. Varm imens ovnen op til 200 grader.

Steg frikadellerne ved middelhøj varme til frikadellerne er let gyldne. Varm frikadellerne i ovnen i 10-12 minutter. Servér frikadellerne.

Tip!
Hvis man ønsker en mere mager udgave af retten, kan flødeosten erstattes af creme fraiche eller mager græsk yoghurt.

Server f.eks tunfrikadellerne til en sommerlig salat, groft hvidløgsbrød og/eller nogle hele stegte kartofler, der er vendt i friskhakket krydderurter. De kan serveres både til frokost, aftensmad og som pålæg.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*