Kanelsnegle med hvid glasur

Denne opskrift på kanelsnegle er super god – én af de bedste jeg hidtil har prøvet – og som jeg igen og igen, bruger herhjemme 😀 De bliver super lækre bløde og med en passende mængde kanel-fyld i – så rigeligt af det 😉 så overvej, at fedtindholdet ikke er til den sunde side, men gode dét er de! 😉 .. 

Opskriften er til ca. 30 stk

Klik for større version.

Ingredienser
50 g. gær
½ dl. lunken vand
1½ dl. mælk
2 æg
½ tsk. salt
75 g. smør
ca. 500 g. hvedemel

Fyld
150 g. blødt smør
85 g. sukker
2 spk. stødt kanel

Glasur
200 g. florsukker
30 g. vand

Æg til pensling

Fremgangsmåde
Start med at røre gæren ud i den lunkne vand. Tilsæt derefter mælk, æg, sukker og salt. Rør grundigt rundt.

Smuldr det kolde smør sammen med melet til det ligner revet ost, og det meste af smørret er opløst.

Tilsæt lidt efter lidt melblandingen til gær-blandingen til dejen har en glat og ensartet struktur.

Lad dejen hæve i cirka ½ time. Begynd at forvarme ovnen til 225 grader.

Imens laves fyldet. Rør det bløde smør med sukker og kanel, til du har en ensartet masse.

Slå dejen sammen og del den i 2 lige store stykker. Rul den ud på et meldrysset bord, til ca. 25×40 cm.

Fordel halvdelen af kanel-blandingen herpå, så al dejen er dækket.

Rul dejen til én lang rulle, skær den ud til 15 kanelsnegle, hvor du bukker den yderste “dej-flap” under sneglen, når den lægges på pladen.

Gentag processen med den anden klump dej. Lad sneglene hæve i 15 minutter på bagepladen. Pensl dem med æg og bag dem i 12-15 minutter. De må IKKE blive for brune – de skal være let gyldne.

Afkøl sneglene og imens røres glasuren og hældes op i en sprøjtepose med en meget tynd tyl, eller i en frysepose hvor du klipper et meget lille hul. Fordel glasuren på de ca. 30 kanelsnegle.

Tip!
Du kan også vælge at lave en mørk glasur, med ½ mængde florsukker og ½ mængde kakaopulver.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*