Hjemmelavede ‘klatkager’ med vaniljesmag

Retter som ‘Ris ‘a la mande’ og ‘klatkager’, er retter, der er gode at lave på kold risengrødsrest. Det smager super godt, du slipper for at smide madresterne ud og så er det noget som de fleste kan lide. 😉 Klatkager kan dog også laves af andre grødtyper, f.eks havregrød.

klatkager-af-risengroed

Klik for større version.

Opskriften er til 10-12 stk.

Ingredienser
2 æg
1 vaniljestang
1 spk. rørsukker
2 tsk. kartofelmel
4 dl. kold risengrød*

Desuden
Smør til stegning

Fremgngsmåde
Dagen efter, at du har lavet din grød, laves klatkagerne.

Flæk vaniljestangen og mos indholdet af vaniljen ud med rørsukkeret.

Slå æggene ud i en tilpas stor røreskål og pisk dem lette og luftige, sammen med vaniljemassen.

Sigt kartofelmelet og rør det sammen med grøden, der derefter røres sammen med den luftige æggemasse.

Dæk skålen til og sæt den på køl i ca. ½ time.

På en stor pande, eller en blinispande, steges klatkagerne over middel varme med en klat smør og/eller en anelse olie.

Vend dem, når de har fået en gylden farve.

Gentag processen, til der ikke er mere dej tilbage og server klatkagerne lune.

Tip!
Klatkagerne kan serveres med lidt sirup, florsukker eller en god syltetøj.

Find opskriften på risengrød her – og opskriften på en rigtig god ‘Ris ‘a la mande’ her.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*