Luftige & lækre fuldkorns pitabrød

Pitabrød er super lækkert – og specielt hvis det er lavet fra bunden. Disse hjemmelavede grove pitabrød bliver super luftige og skal kun bages i 7 minutter i ovnen. Server dem som en del af en forret, med en lækker tzatziki,  som en hovedret eller frokostret med en masse lækker fyld – f.eks i form af krydrede falafler, tun, grillet kylling eller ristet oksekød med en hjemmelavet krydderurtedressing og en masse grøntsager 😀 ..

Rug pitabrød1

Klik for større version.

Opskriften er til 8 store pitabrød

Ingredienser
1½ dl. mælk
1½ dl. kogende vand
25 g. gær
½ tsk. groft salt
175 g. rugmel
200 g. hvedemel

Fremgangsmåde
Start med at koge vandet op og blande det med den kolde mælk.

Når vandet er tilpas lunt, uden at du på nogen måde brænder lillefingeren, smuldres gæren i vandet under omrøringen sammen med salten.

Tilsæt rugmelet under omrøring til du har en ensartet masse. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, til du har en let klistret dej. Slå dejen godt sammen.

Dæk dejen over med et vådt rent klæde til hævning et lunt sted i 1 time, eller derover.

Du kan også koldthæve dejen i køleskabet natten over eller fra morgen til aften. Bare dejen kommer ud og bliver lun før den skal æltes igen og anvendes.

Forvarm ovnen til 250 grader. Hæld dejen ud af skålen på et meldrysset bord, ælt den godt igennem og del dejen op i 8 lige store klumper.

Form dejklumperne til 8 boller. Rul bollerne helt flade til de cirka har en diameter på 12-15 diameter.

Læg pitabrødene på bageplader der er beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 10 min. Bag pitabrødene midt i ovnen i cirka 6-7 min.

Efter bagning køles de let af og serveres.

Tip!
Mange tror at hjemmelavede pitabrød aldrig kan hæve nok op, så de ikke bliver hule indeni.

Men trikket er at bage dem ved en høj temperatur i kort tid – og de vil derfor hæve rigtigt meget op og blive hule indeni.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!


___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

 1. christina says

  Rigtig nem, god og smagfuld opskrift. 🙂

 2. Fantastisk opskrift. Er rigtig glad for den. Vi spiser pitabrød som aldrig før 🙂
  Bager nu dobbelt portion, så der er til en gang i fryseren også. Og selv om de har været frosne, slår de stadig de købte med flere længder

  • linelomholt says

   Hej Nina,
   Hvor er det fedt at høre! tusind tak både for de søde ord og fordi du lige gav feedback på det! 😀

Speak Your Mind

*