Nem blomkålssalat med græsk fetaost & pinjekerner

Her har vi en salat, som ikke kræver vanvittigt mange ingredienser – og som samtidig smager så godt, at den kan serveres til de fleste retter. Den sprøde og milde blomkål harmonerer super godt, sammen med de lidt fede pinjekerner, den cremede græske fetaost og den friske persille. Salaten toppes med en honning/sennepsdressing, som kan undlades, men som lige er prikken over i’et rent smagsmæssigt for salaten 😉 .. 

Blomkålssalat med feta og pinjekerner4

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
½ mellemstort blomkål
100 g. græsk fetaost (af fåremælk)
1 dl. ristede pinjekerner
1 alm. (lille) bundt persille

Vinaigrette
3 spk. (forholdsvis smagsneutral)
raps-eller olivenolie
1 spk. dijonsennep
1 spk. honning
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at riste pinjekernerne let over middel varme, uden at de bliver for mørke i farven.

Blomkålen ordnes, bladene fjernes og det skylles grundigt. Skær det midt over og snit det i ultra tynde skiver med en skarp kniv, eller på et mandolinjern. Skær også stokken med, den smager ligeså godt som blomkålsbuketterne, når den snittes helt fint.

Fordel den snittede blomkål i et fad, på en stor tallerken eller i en skål. Derpå toppes salaten med skyllet og frisk hakket persille samt pinjekernerne.

Smuldr den græske fetaost i rustikke stykker og top ligeledes salaten med dette.

Rør en vinaigrette af olie, dijonsennep og honning, som smages til med havsalt og frisk kværnet peber, til du synes at den smager godt. Hæld den ud over salaten eller server den ved siden af, så man selv kan hælde det ud over salaten, efter smag.

Server salaten til lyst kød som fjerkræ, svinekød eller en fiskeret.

Tip!
Prøv også at lave din blomkålssalat med ristede mandler – se HER. Du kan også lave en couscous salat af blendet blomkål – super lækkert og smagfuldt. Find opskriften HER.

Skal salaten gerne have lidt mere fylde, kan du tilsætte 2-3 dl. forkogt grov bulgur eller forskellige former for kogte kerner, som spelt, rug eller perlebygkerner.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*