Ægte ‘Spaghetti Bolognese’ med bacon, rødvin & parmesanost

En ægte Bolognese, er i virkeligheden den skønneste simreret. Der er ikke tilsat alle mulige krydderier, som der er i en almindelig kødsovs – men har blot en intens, vanvittig lækker, smag af bacon, oksekød og rødvin. Det lyder da helt okay ikke..? 😛
Den småsimrer så længe, at du faktisk ikke behøver at smage til med andet end helt almindeligt salt og peber. Så ved man at en ret kan noget! Når du nu har gjort dig umage med en ret som denne, så sørg for, både at anvende en god rødvin (eller i hvertfald én som du selv ville drikke) og servér den med en god pasta og parmesanost til 😀 ..

Opskriften er til 4 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
100 g. røget bacon skåret i tern
1 mellemstort løg + 2 fed hvidløg
500 gram hakket oksekød
½ squash*
150 g. gulerod
70 g. tomatpuré (½ dåse)
1½ dl. rødvin**
1 dåse hakkede tomater
1 dl. vand
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at stege de røgede bacontern sprøde, i en varm tykbundet gryde.

Imens skylles, pilles og hakkes løgene fint og hvidløget hakkes fint eller rives på den fine side af rivejernet.

Når baconet er sprødstegt, lægges det på fedtsugende papir og løg og hvidløg steges i baconfedtet. Steg dem til de bliver gyldne og glasklare. Dertil tilsættes kødet under omrøring, til det er blevet brunt og gennemstegt.

Imens det steger, skylles squash og gulerod og de rives groft. Tilsæt grøntsagerne til det svitsede kød.

Lad det ‘falde lidt sammen’ og tilsæt så tomatpuréen. Rør godt rundt i det og tilsæt vinen, som lige skal have lov til at dampe det værste alkohol af.

Nu tilsættes de hakkede tomater. Skyl dåsen og hæld ca. én deciliter vand til bolognesen, sammen med den sprødstegte bacon.

Lad det småsimre under låg i 2 – gerne 3 timers tid, ved svag varme, så smagen rigtig kan nå at sætte sig. Har du tiden til det – eller ved du, at du i morgen ikke har særlig meget tid til madlavning, bliver Bolognesen også kun bedre af, at stå et døgns tid og trække.

Smag retten til med salt og peber. Servér med friskkogt Spaghetti eller Fettuccine og top retten af med rigelige mængder friskhøvlet parmesanost.

Tip!
*Er du mere fan af bladselleri eller knoldselleri, kan du med fordel også anvende det i stedet for. I de originale udgaver af retten, er det typisk dét der anvendes. Jeg kan bare godt lide at squashen i sig selv er ret smagsneutral, i en ret som denne.

**Find en okay god rødvin, som du kan anvende til retten. Man skal aldrig hælde noget i maden, som man ikke selv ville drikke. Resten af flasken – ja, den kan man jo passende drikke, imens maden bliver færdig 😉

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – Instagram HER – og Bloglovin’ HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*