Nem couscous salat med æbler & feta

Denne salat kan serveres enten som en selvstændig ret, eller som tilbehør til forskellige former for kød, fisk, fjerkræ og vegetarisk tilbehør. 😀 Skal salaten være en selvstændig ret, kan du fx tilsætte lidt grillet kyllingestrimler..

Opskriften er til 3-4 personer

nem cous cous salat med æbler og feta4

Klik for større version.

Ingredienser
2 dl. grøntsagsfond (el. bouillon)
25 g. smør
2 dl. cous cous
100 g. græsk fetaost
½ bakke napolitanasalat
1 rødt æble
1 mellemstor gulerod
½ bundt persille

Fremgangsmåde
Bring grøntsagsbouillonen i kog, sammen med smørret og lidt frisk kværnet peber.

Når vandet koger, tilsættes cous cous-grynene og der røres i gryden. Læg låg på gryden og lad grynene trække i 6-8 minutter.

Imens skylles napolitanabladene og imens de drypper af, skylles de resterende grøntsager.

Fjern kernehuset fra æblet og skær det i fine, tynde skiver. Guleroden skrælles og skæres i tynde strimler med en skarp kniv.

Skær fetaosten i små tern, persillen skylles grundigt og hakkes fint.

Tag låget af gryden så grynene kan køle af – bland halvdelen af persillen i.

Find det fad eller tallerken, som du vil servere salaten på. Bland alle grøntsagerne og vend det i den afkølede cous cous.

Pynt afslutningsvis salaten af med finthakket persille.

Tip!
Salaten kan frit varieres med grøntsager efter eget valg. Desto grovere grøntsager du vælger at tilsætte i salaten, desto mere vil salaten mætte.

Hvis du ikke lige har hjemmelavet grøntagsfond derhjemme, kan du blande 2 dl. varm vand med ½ grøntsagsbouillontern.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*