Denne salat kan serveres enten som en selvstændig ret, eller som tilbehør til forskellige former for kød, fisk, fjerkræ og vegetarisk tilbehør. 😀 Skal salaten være en selvstændig ret, kan du fx tilsætte lidt grillet kyllingestrimler..
Opskriften er til 3-4 personer
Ingredienser
2 dl. grøntsagsfond (el. bouillon)
25 g. smør
2 dl. cous cous
100 g. græsk fetaost
½ bakke napolitanasalat
1 rødt æble
1 mellemstor gulerod
½ bundt persille
Fremgangsmåde
Bring grøntsagsbouillonen i kog, sammen med smørret og lidt frisk kværnet peber.
Når vandet koger, tilsættes cous cous-grynene og der røres i gryden. Læg låg på gryden og lad grynene trække i 6-8 minutter.
Imens skylles napolitanabladene og imens de drypper af, skylles de resterende grøntsager.
Fjern kernehuset fra æblet og skær det i fine, tynde skiver. Guleroden skrælles og skæres i tynde strimler med en skarp kniv.
Skær fetaosten i små tern, persillen skylles grundigt og hakkes fint.
Tag låget af gryden så grynene kan køle af – bland halvdelen af persillen i.
Find det fad eller tallerken, som du vil servere salaten på. Bland alle grøntsagerne og vend det i den afkølede cous cous.
Pynt afslutningsvis salaten af med finthakket persille.
Tip!
Salaten kan frit varieres med grøntsager efter eget valg. Desto grovere grøntsager du vælger at tilsætte i salaten, desto mere vil salaten mætte.
Hvis du ikke lige har hjemmelavet grøntagsfond derhjemme, kan du blande 2 dl. varm vand med ½ grøntsagsbouillontern.
Velbekomme.
___________________________________________________________________
Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!
Speak Your Mind