Fiber & proteinrig grønkålssalat med quinoa, avokado & søde frugter

Her er en salat, som har en super lækker balance mellem det fede og cremede fra avokadoen, den sprøde grønkål og de knasende søde granatæblekerner – som harmonerer super godt med appelsinen og de sprøde pecannødder. En salat der også har en god tyngde, som giver en god mæthed, både fra de proteinrige quinoa og den fiberrige grønkål. Salaten kan nemt serveres det meste af året i grønkålssæsonen, til de fleste retter 😀 ..

Opskriften er til 4 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
2 dl. rå blandede quinoa + letsaltet vand

100 g. hakket og ribbet grønkål
50 g. bredbladet persille
Kernerne fra 1 lille granatæble
1 mellemstor appelsin
1 dl. pecannødder
1 mellemstor avokado
Saften fra ½ citron

‘Dressing’
3 spk. smagsneutral olivenolie
1 spk. hvid balsamicoeddike
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Quinoaen koges i letsaltet vand, til de er møre. Tjek anvisningen på pakken – og lad det køle godt af, før salaten laves.

Hvis ikke du benytter doven-metoden; og køber grønkålen ribbet, snittet og skyllet – så skal du beregne tiden til det. Hak det fint og skyl det grundigt.

Persillen skylles og hakkes fint – bland det med grønkålen samt olie, balsamicoeddike, salt og peber. Kernerne fra granatæblet bankes ud af frugten og appelsinen pilles og skæres i mindre stykker. Hak nødderne groft og udhul avokadoen, som skæres i mindre stykker og saften af citronen hældes over det, så det ikke bliver brunt.

Bland grønkålen grundigt med den nu afkølede quinoa og de øvrige ingredienser. Server salaten, fx på et fad eller en skål.

Tip!
Hvis grønkål ikke helt er din kop te, kan du fx starte med at anvende ½ mængde grønkål og ½ mængde fintsnittet spidskål. Det er lidt mere neutral i smagen 😉 grønkål har en masse sundhedsmæssige fordele, i form af gode vitaminer, så det er måske et forsøg værd? sammen med salatens øvrige ingredienser, er det i hvertfald ikke helt tosset 😉

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Nina Moldt says

    Det ser meget spænende ud.

Speak Your Mind

*