Hjemmelavet blåbærsyltetøj med lakrids

Lakrids kan ofte fungere som en smagsfremmer, eller et krydderi, der kan give noget mere ‘dybde’ til en ret. Det samme er tilfældet i denne syltetøj. 😉 En anderledes syltetøj, der fx smager rigtigt godt på et stykke ristet rugbrød med en skive ost – eller på en nybagt bolle..

Opskriften er til 2-3 dl.

Blåbærmarmelade med lakrids2

Klik for større version.

Ingredienser
200 g. frosne blåbær
1 dl. rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spk. vand
1-2 tsk. citron/limesaft
2-3 tsk. stødt lakrids*

Anvendelse
Ilttætte glas
evt. Atamon

Fremgangsmåde
Start med at veje alle ingredienserne af.

Hæld det hele (på nær lakridsen), i en lille kasserolle.

Varm det op, og lad det småkoge, til det har fået en ensartet, tyk konsistens.

Konsistensen af syltetøjet bliver tykkere under afkølingen, men ikke meget.

Imens bærblandingen småkoger, kan du med fordel skolde det marmeladeglas, som du vil anvende.

Smag syltetøjet til, med lakridspulver. Det er en god idé at smage det til, lidt efter lidt, alt efter hvor gennemtrængende smagen skal være.

Smagen af lakrids bliver lidt mere markant, når syltetøjet er blevet kold.

Anvend evt. lidt Atamon ved skoldning af dine glas, eller i syltetøjet, hvis det skal kunne holde sig i lidt længere tid på køl.

Efter kogningen hældes syltetøjet direkte på glas og låget sættes på.

Lad glasset køle lidt af, inden det sættes på køl – og opbevar det der, for at forlænge holdbarheden.

Server det på en nybagt bolle/brød eller i kager/desserter.

Tip!
*Jeg anvendte URTEKRAM’s stødte lakrids. Den er rigtig god – men Johan Büllows forskellige lakridsvarianter, er også anbefalelsesværdigt.

Det smager også super godt, hvis du anvender jordbær, i stedet for blåbær.

I stedet for vaniljesukker, kan også anvende ‘rigtig’ vanilje. Mos det evt. sammen med 1 tsk. af den samlede mængde sukker, så alle kornene bliver godt fordelt.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*