Kylling i asiatisk marinade

En nem måde at få noget kød, uden den store smag, til at smage fantastisk. Ønsker du at lave marinaden anderledes, kan du tilsætte få dråber sesamolie. Marinaden kan også anvendes til stegte nudler..

Opskriften er til 2 stk.
Kylling i asiatisk marinade
Ingredienser
2 stk. ferske kyllingebryster
½ dl. soyasauce
2 små fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
2 tsk. sesamfrø
Frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at lave marinaden af både fintrevet hvidløg og ingefær, soyasauce, sesamfrø og peber.

Bland det godt – skær evt. kyllingebrysterne midt over, så du får 4 lidt mere flade filetter eller bare som de er.

Læg dem i en skål eller en frysepose, hvor marinaden kan blive godt fordelt.

Dæk skålen til / luk posen godt og lad smagen trække godt ind i kyllingerne i 1-2 timer, mindre kan også gøre det, hvis du ikke har tid til det.

Kyllingerne kan enten steges på en varm grill-pande eller på en rigtig grill.

Spidskålssalat med marineret kyllingSteg dem, til de får en fastere konsistens og lad dem hvile lidt, inden servering.

Server fx kyllingen til en sprød og lækker salat (se her) og drys kødet med sesamfrø til sidst.

Tips
I stedet for kylling, kan du også anvende kalkun, svinekød eller fisk.

Til marinaden kan du fx tilsætte mere ingefær, hvis du gerne vil have at den skal være mere gennemtrængende i smagen.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*