Hjemmelavet koldskål med OREO-drys

Koldskål er en nemt og hurtigt at lave – og kan fx serveres som mellemmåltid eller som dessert i løbet af sommeren. På koldskålen kan du drysse mange forskellige ting over, hvilke muligheder der er, kan ses under ‘tips’ i denne opskrift. Dette er en helt anden idé til, hvordan man ellers kan ‘pifte’ sin koldskål lidt ekstra op..

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
2 pasteuriserede æggeblommerOreo - koldskål med bær1
1 vaniljestang
ca. 1 dl. rørsukker
½ øko citron (saft og skal deraf)
1 liter kærnemælk

Desuden
12-15 OREO kiks
Friske bær

Fremgangsmåde
Start med at tilberede selve koldskålen. Skrab kornene ud af vaniljen, mos det sammen med en smule af rørsukkeret, til du har en ensartet vaniljemasse.

Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og frisk revet citronskal sammen – fx med en håndmikser el. en køkkenmaskine.

Når du har en luftig og let masse, tilsættes kærnemælken under omrøring. Smag til med citronsaft og lad koldskålen trække på køl, gerne i et par timer.

Når koldskålen skal serveres, skylles de friske bær og OREO-kiksene hakkes/brækkes i mindre stykker, der fordeles ovenpå koldskålen.

Server og spis med det samme, så du undgår at kiksene bliver bløde.

Tips
I stedet for OREO-kiks, kan du også anvende hjemmelavede fuldkornskammerjunkere, honningristet rugbrødscrunch, med jordbær og havregrynsknas eller bare en blanding af friske (danske) bær.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*