Honningristet rug granola med kokos

Granola er super nemt at lave, fordi det hurtigt kan ristes på en pande. Denne er ristet i en smule honning, så det bliver lækkert sprødt og som du f.eks. kan toppe din yoghurt, skyr eller andet med. Granolaen er lavet med en meget lille mængde honning, så det bliver sprødt – men stadigvæk har en vis sundhedværdi. 😉

Yoghurt med ruggranola

Klik for større version.

Opskriften er til 4-6 portioner

Ingredienser
2 dl. rugflager
½ dl. kokosmel (eller kokoschips/flager)
½ dl. mandler
2 spk. græskarkerner
2 spk. hørfrø
2 spk. solsikkekerner
1 stor spk. honning

Desuden
2 store spk. rosiner

Fremgangsmåde
Start med at afveje ingredienserne. I en skål blandes ruggryn, kokosmel, grofthakkede mandler, frø og kerner.

Rist det på en varm pande over middelhøj varme, til det får en let gylden farve. Tilsæt honningen under omrøring i 5-10 minutter, ved lavere temperatur, men så det stadigvæk kan blive sprødt og knasende.

Granolaen bliver blød og klistret og får først sprødhed efter, at den har stået og trukket af varmen.

Når den er blevet ristet i den angivet tid, tages det af varmen og lægges på et stykke bagepapir. Lad det køle helt af og så skulle det gerne være blevet sprødt.

Når det er helt afkølet blandes rosinerne i granolaen.

Opbevar det i en iltæt beholder og top dit mellemmåltid, dessert eller morgenmad med det.

Tip!
Du kan sagtens nøjes f.eks. med én type kerner og så bare anvende den tredobbelte mængde. Alternativt, kan du også supplere mængden af nødder op og erstatte kernerne, hvis det er det du foretrækker.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*