Jordbærsalat med blomkål & parmesanflager

En nem, lækker og utrolig velsmagende sommerlig salat – faktisk er det en super kombination mellem en ‘grov’ og en fin salat. 😀 Samtidig harmonerer den cremede og let tørre parmesan super godt, sammen med de søde danske jordbær og den sprøde blomkål. Salaten kan fx serveres til grillmaden og næsten hvilken som helst hovedret 🙂 .. 

Opskriften er til 4 personer

Jordbærsalat med blomkål og parmesan1

Klik for større version.

Ingredienser
½ mellemstort blomkålshoved
½ bundt kruspersille
50-60 g. frisk høvlet parmesan
1 håndfuld hakkede mandler
500 g. (danske) jordbær
½ pose (30-35 gram) feldsalat eller lign. salat

Vinaigrette 
2 spk. (koldtpresset) olivenolie
1 spk. hvid balsamico eddike
1-2 tsk. honning eller ahornssirup
Salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at skylle og snitte blomkålen ultratyndt – det kan enten være med et mandolinjern, eller med en meget skarp kniv – dette gælder også stokken. Der er massere af vitaminer og smag i.

Derefter skylles krydderurterne og hakkes fint.

Lav marinaden af olie, balsamico, sirup eller honning, salt og peber. Smag det til og vend det med blomkålen, sammen med hakkede mandler, høvlet parmesan og urter.

Det gør ikke noget, hvis blomkålen lige står og trækker lidt. Det skader bestemt ikke smagsmæssigt.

Jordbærnene nippes, skylles og skæres i tynde skiver eller både. Feldsalaten skylles, duppes eller slynges fri for vand og blandes med blomkålen sammen med de udskårede jordbær.

Anret salaten på et fad, eller lignende. Server.

Tip!
Det smager også rigtigt godt, hvis du anvender søde pærer eller æble, i stedet for jordbær. Det kan fx være en løsning, når de danske jordbær ikke er i sæson.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*