Chokoladetærte med søde friske bær

En super lækker og sommerlig chokoladetærte. Umiddelbart kunne man godt forestille sig, at det var en ret ‘tung’ kage, i forhold til chokoladecremen. Men det er den slet ikke; den er let, luftig og cremet. Og så supplerer de friske bær bare chokoladen enormt godt, og indeholder faktisk ikke ret meget sukker! 😉 Denne fantastiske opskrift, er lånt fra denne side. Tjek den ud, der er masser af lækker inspiration at hente 😀 ..

Opskriften er til 1 tærte
chokolade tærte med friske bær1
Ingredienser
250 g. hvedemel
125 g. koldt smør
90 g. sukker
1 mellemstort æg

Chokoladecremen
4 dl. piskefløde
375 g. 70% chokolade
1 spk. honning
85 g. smør

Masser af friske bær
(+ 1 ps. ris, tørrede kikærter el. bønner)

Fremgangsmåde
Start med at lave tærtedejen.

Den kolde smør skæres i små tern, der moses ud sammen med den afvejede hvedemel og sukker, til det ligner revet ost.

Nu tilsættes et sammenpisket æg, hvor dejen samles, til én ensartet dej. Undgå at ælte den alt for meget, da den ellers kan blive for sej i det.

Når du har en dejklump, pakkes den ind i husholdningsfilm og lægges i køleskabet i 1 times tid.

Derefter rulles tærten ud, så den passer til en 24 cm. tærtefad og sættes 20 minutters tid i køleskabet.

Imens forvarmes ovnen til 180 graders almindelig varme. Fordel et stykke bagepapir over tæredejen, der presses let ned i formen.

Fyld den nu halvt op med rå bønner, ris eller hvad du lige har til rådighed.

Nu bages tærtedejen i 15 minutter, hvorefter bønnerne fjernes sammen med bagepapiret og dejen bages i yderligere 5-7 minutter, til dejen tager farve på kanterne.

Nu køles tærten af. Imens kan du påbegynde på fyldet.

Chokoladen brækkes i mindre stykker, der nu blandes, sammen med smørret og honning.

I en lille gryde, varmes fløden op, der først tages af varmen, når den næsten når kogepunktet.

Bland fløden sammen med chokoladeblandingen, hvorefter du rører det sammen, til du får en ensartet masse, hvor chokoladen og smørret er smeltet helt.

Chokoladeblandingen hældes i tærteformen, der får lov til at stå og køle lidt af, overdækkes og opbevares på køl. Helst natten over.

Tærten pyntes med friske skyllede bær, samt små blade af mynte eller citronmelise.

Tip!
I stedet for én stor tærte, kan du fx også lave flere små tærter.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*