Rustik laksesalat med æg & avokado

En super nem salat, der både kan anvendes som frokost og aftensmåltid. Det kan fungere som et nemt og lækkert måltid, i sommeren, men også sagtens senere på året. Jeg har i salaten anvendt grove og lette grøntsager, samt fisk og æg, der sikrer en god mæthed pga. det høje proteinindhold – og samtidig får du et sundt og lækkert måltid, som du kan spise med god samvittighed 😉 ..

Opskriften er til 2 store portioner

Sprød salat med varmrøget laks, æg og avokado

Klik for større version.

Ingredienser
½ mellemstort frisk spidskål
3/4 del bakke babyleaves
½ broccolihoved
1/4 moden Piel de Sapo-melon*
100 g. græsk fetaost
250 g. varmrøget laks
2-4 æg (alt efter appetit)
1 stor model avokado
1 bundt frisk dild

Dressing
5 spk. olivenolie
1 spk. honning
1 spk. dijonsennep
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at koge æggene. Når de køler af i det kolde vand, kan du begynde på salaten.

Rør en dressing af olie, honning, sennep, salt og peber, til du har en tyk og ensartet i konsistensen.

Nu skylles grøntsagerne. Spidskålen snittes meget fint, broccolien skæres i helt små buketter og det hele blandes sammen med de friske babyleaves. Fordel det på 2 tallerkner.

Over det, fordeles dressingen ligeligt.

Nu skylles melonen og skæres i små stykker, smuldr fetaen og hak dilden. Dette fordeles over salaten på tallerknerne.

Nu skæres avokadoen ud – og det samme gør du med æggene.

Fordel ½ avokado på hver tallerken, derefter æggene og til sidst den varmrøgede laks, som du kan ‘smuldre’ i større bidder, og fordele det hen over salaten.

Server evt. med lidt sprødristet rugbrød – men det kan sagtens undlades. Salaten mætter godt i sig selv.

Tip!
*Denne melon har egentligt op til flere navne – og nogen kender den sågar slet ikke. Den kaldes både for ‘Piel de Sapo’, som på spansk betyder ‘frøhud’. Derfor kalder nogen butikskæder, den også for dét, eller for ‘futuro’ melon.

Den smager fantastisk, er frisk i det og kan faktisk godt gå for at smage som en blanding af en cantaloupe melon og en honningmelon. Absolut min favorit 😉

I stedet for babyleaves, kan du i stedet for, anvende tilsvarende mængde frisk spinat.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*