Grov kålsalat med birkes, nødder & tranebær

Jeg har åbenbart et eller andet med kålsalater – de er helt fantastiske 😀 Det er nemt at lave og så kan kål bare kombineres med så mange forskellige nødder, frø, kerner, frugter og meget mere, som bare gør det til en skøn smagsoplevelse. Er du ikke den store fan af dressinger med honning og/eller sennep, kan du blot lave en klassisk ole/eddike dressing. Det er også super godt! 🙂 

Opskriften er til 4 personer

Nordisk salat

Klik for større version.

Ingredienser
½ rød spidskål / ½ lille rødkål
½ grønt spidskål
1 lille bundt persille
1 dl. tørrede tranebær
1 lille håndfuld hasselnødder
1 spk. solsikkekerner
2 spk. græskarkerner
1 spk. blå birkes

Dressing
3 spk. olivenolie
1 spk. æble eddike
1 spk. honning
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber

Fremgangsmåde
Du skal anvende et mandolinjern, der kan skære kålen ultra tyndt – eller en meget skarp kniv.

Snit kålen helt fint. Hæld det i en stor skål.

Skyl og hak persillen, de tørrede tranebær hakkes ligeledes og begge dele blandes med kålen.

Hasselnødder, solsikkekerner og græskarkerner ristes på en varm pande, til de begynder at give en poppende lyd. Tag dem af varmen og når det er let afkølet, hakkes hasselnødderne groft.

Bland nødder, frø, kerner og birkes med kålen.

Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen. Smag det til og bland det i salaten. Lad salaten trække, til den skal serveres.

Tips
I stedet for spidskål, kan du alternativt også anvende hvidkål. Salaten bliver også rigtig god, hvis du blander nogle snittede æbler eller appelsin i.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*