Lun pastaret med porrer, røget laks & parmesan

Denne pastaret er ret simpel at lave – og er egentligt ret forårsagtigt.  Kombinationen af røget laks og de friske sprøde grøntsager er super god. Varier den, efter sæsonens grøntsager og efter smag..

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
400 g. penne pasta, fx. fuldkorn
200 g. røget laks
1½ dl. cremefine/madlavningsfløde
2 porrer
8 cherrytomater
1 løg
1 fed hvidløg
1 bundt frisk dild

frisk parmesanost
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at koge pastaen efter anvisning på pakningen.

Imens renses og skylles grøntsagerne. Det yderste lag af porrerne og halvdelen af den grønne top skæres af. Skyl tomaterne og skær dem midt over.

Snit porrerne fint med en skarp kniv eller med et mandolinjern. Hak løget i mindre stykker og riv hvidløget.

Skær det røget laks i mindre stykker, men ikke for småt – ca. 1,5 x 1,5 cm.. Skyl porrerne, til der ikke er jord i dem.

Imens pastaen koger færdigt, varmes en pande op med lidt olivenolie, salt og peber. Skyl og hak dilden.

Svits løgene på panden til de er glasklare. Tilsæt porrene til de er bløde men uden at de tager farve. Tilsæt det revet hvidløg.

Når pastaen er kogt færdig hældes de i en si og skylles med koldt vand.

Over porrerne hældes madlavningsfløden, laksen, de hakkede, bouillon terningen, krydderurter og de halve tomater.

Lad det koge let op, tilføj pasta og rør grundigt rundt. Tag det af varmen. Høvl parmesanen.

Anret pastaen og drys med parmesanen over.

Tips
Grøntsagerne kan erstattes af andre forskellige grøntsager alt efter smag.

Fløden kan også helt undlades og i stedet kan du eksempelvis anvende en smule god olivenolie i stedet for, så retten ikke bliver så tør i det.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*