Hasselback butternut squash med brunet smør, rosmarin & valnødder

Der er altså bare noget virkelig lækkert over bagt butternut squash, som ligesom meget andet græskar, også får en sød smag, når det bliver bagt. Det gør det her jo også – og kombineret med den brunede smør, de hakkede valnødder og frisk rosmarin – nøj det smager godt! særligt til et godt stykke kød eller som tilbehør til forskellige retter 😀 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 2 portioner

Ingredienser
1 butternut squash
ca. 50 g. smør
1 håndfuld valnøddekerner
2 stilke frisk rosmarin
Frisk kværnet salt og peber

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 graders almindelig varme.

Skyl butternut squashen grundigt – skær den midt over og udhul den for kerner. Skær den som du ville have skåret hasselback kartofler og placer dem i et ovnfast fad.

Smelt smørret og lad det forblive på varmen, til det begynder at blive brunt – lige efter at skummet har lagt sig.

Tag det af varmen og lad det stå og køle lidt af, imens rosmarinen skylles, nippes og hakkes fint. Ligeledes hakkes valnødderne også.

Smør den brunede smør over butternut squashen og drys ligeledes med rosmarin og valnødder. Til sidst krydres de med frisk kværnet salt og peber.

Bag dem i ovnen i 45-60 minutter, til de er bløde, når du stikker i dem. Lad dem køle let af og servér.

Tip!
Butternut squashen serveres fx sammen med en god salat og et lækkert stykke kød eller en steg.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*